Mutu: Piţurcă nu a fost profesionist în declaraţii. M-a deranjat când a spus că nu mai am reflexe

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, că selecţionerul Victor Piţurcă nu a fost profesionist în conferinţa de presă când a spus despre el că nu mai are reflexe şi a precizat că aceste declaraţii l-au deranjat.

340 afișări
Imaginea articolului Mutu: Piţurcă nu a fost profesionist în declaraţii. M-a deranjat când a spus că nu mai am reflexe

Adrian Mutu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu pot să spun că m-a umilit. Dar domnul Piţurcă a spus că n-am fost profesionist când am făcut acele declaraţii că nu mi-a spus de ce nu m-a băgat în teren cu Olanda, dar eu spun că am fost foarte profesionist. Cred că dânsul nu a fost profesionist la conferinţa de presă vorbind doar de un anumit jucător şi nu de echipă, vorbind de mine. Şi spunând că nu mai am reflexe şi aşa mai departe. Asta nu e profesionist să spui. Pe mine m-a deranjat şi nu cred că sunt declaraţii profesioniste", a spus Mutu la postul Digi Sport.

Jucătorul formaţiei Ajaccio a dezminţit afirmaţiile lui Victor Piţurcă potrivit cărora a plâns în cantonamentul echipei naţionale înainte de partidele cu Ungaria şi Olanda. "I-am cerut scuze lui Piţurcă pentru că am întârziat două ore, pentru că eu trebuia să ajung în cantonament în noaptea de sâmbătă la ora 12.00 şi am întârziat. Dar de aici până să plâng e un drum lung. Nu mi-e ruşine să plâng, dar nu era cazul. Nu am plâns, cum să plâng, nu sunt un copil de trei ani să încep să plâng când cineva îmi ia jucăria. Chiar sâmbătă dimineaţă, atunci când domnul Piţurcă mi-a zis să fac ce vreau, iar Mircea Sandu mi-a zis să rămân în cantonament, un mare merit l-a avut Neagoe că n-am plecat", a adăugat Adrian Mutu.

Atacantul a menţionat că a cerut să fie titular la echipa naţională: "Nu vreau să-mi spun părerea despre domnul Piţurcă. Eu nu mi-am spus niciodată părerea despre un antrenor sau despre cineva din fotbal, din respect profesional. Probabil că pare că Piţurcă m-a umilit, dar eu cred că echipa naţională merită orice sacrificiu. Dacă voi consideraţi că pot ajuta echipa naţională, mă chemaţi şi mă băgaţi la joc. Dacă nu, nu văd rostul. Eu n-am 20 de ani. Le-am zis că dacă mă convoacă, mă cheamă să fiu titular, nu să stau pe bancă. Altfel, mai bine stau acasă. Eu la 34 de ani trebuie să-i dau echipei naţionale un plus de experienţă. Până la urmă, dacă ne uităm pe statistică, eu şi Bogdan Stancu avem cele mai multe goluri, nouă. Ceilalţi atacanţi din lot au marcat foarte puţin şi au şi jucat puţin pentru echipele lor de club. Normal că m-a deranjat că am fost rezervă cu Olanda".

Mutu a declarat că s-a creat o imagine falsă că ar fi un jucător neprofesionist, doar ca să se acopere rezultatele. "Mi se aduc foarte multe acuzaţii, că am fugit din cantonament, că nu ştiu ce. Da, am întârziat doar la acel meci cu San Marino. Dar n-am fost singurul, atunci au mai întârziat Tamaş şi Ştefan Radu. Este o imagine falsă care mi s-a creat. Au creat această imagine pentru a se acoperi rezultatele echipei naţionale. Pe mine m-a deranjat că n-am primit nicio explicaţie că am fost rezervă. Putea să-mi spună că pe mine, pe Torje şi pe Chipciu ne bagă la pauză, ca să fie o surpriză. Dar n-a fost aşa, că nu ne-a băgat la pauză", a spus Mutu.

Adrian Mutu a afirmat că nu se va retrage niciodată de la echipa naţională: "De ce îmi poartă Piţurcă «sâmbetele»? Nu vreau să vorbesc despre asta. Nici măcar n-are legătură cu fotbalul. S-a întâmplat acum 12-13 ani, dar nu credeam că un om poate să poarte asemenea ranchiună. Mai ales că a fost un lucru mărunt pentru mine, aşa cum este până acum. Eu nu o să mă retrag niciodată de la echipa naţională. Nu mă retrag din respect pentru echipa naţională. Şi dacă s-ar retrage Ştefan Radu ar fi o lipsă de respect din partea lui. Cu Chivu a fost altceva, el a suferit acel accident, n-a vrut să rişte, are familie. Eu am vorbit mult cu Chivu".

Selecţionerul Victor Piţurcă declarase, marţi, într-o conferinţă de presă, că atacantul Adrian Mutu i-a cerut scuze pentru a rămâne în lot pentru partidele cu Ungaria şi Olanda şi chiar a plâns în cantonamentul echipei naţionale în timpul unei discuţii cu secundul Eugen Neagoe.

Echipa naţională a României a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2 şi a fost învinsă, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0, de reprezentativa Olandei, în două partide din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici