Nadal, departe de tenis pentru 6-8 săptămâni din cauza unei accidentări la flexorul şoldului

Rafael Nadal, numărul doi mondial, va sta deoparte de terenul de tenis între şase şi opt săptămâni din cauza accidentării la flexorul şoldului, suferită în timpul meciului pierdut în turul doi la Australian Open, a anunţat joi echipa spaniolului.

109 afișări
Imaginea articolului Nadal, departe de tenis pentru 6-8 săptămâni din cauza unei accidentări la flexorul şoldului

Apărarea titlului lui Nadal s-a încheiat cu amărăciune miercuri, când a fost învins cu 6-4, 6-4, 7-5 de Mackenzie McDonald, cel mai recent capitol dintr-un lung istoric de probleme de sănătate la Melbourne Park.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a făcut joi un RMN la piciorul stâng la Melbourne, care a relevat o leziune de gradul 2 la Illiopsoas, flexorul primar al şoldului.

"Se va odihni în următoarele zile, odată revenit în Spania, şi va începe fizioterapia antiinflamatorie", a precizat echipa sa într-un comunicat.

"Timpul normal estimat pentru o recuperare completă este între şase şi opt săptămâni".

Jucătorul de 22 de ori campion de Grand Slam a ajuns la Melbourne cu o singură victorie în palmares de la US Open, după ce accidentările la coaste, abdomen şi picior l-au ţinut departe de teren o mare parte din sezonul trecut, după Wimbledon.

"Adică, sper că nu este nimic prea grav. Până la urmă (au fost) trei săptămâni pozitive în ceea ce priveşte antrenamentele", a declarat el reporterilor după înfrângerea sa, citat de Reuters.

"Aşa că sper din tot sufletul ca (accidentarea) să nu mă scoată de pe teren pentru o perioadă lungă de timp, pentru că atunci este greu să fac din nou toată recuperarea.

"Nu este vorba doar de recuperare. Este vorba de toată cantitatea de muncă pe care trebuie să o pui laolaltă pentru a reveni la un nivel decent."

O recuperare de şase până la opt săptămâni i-ar permite lui Nadal să revină cu mult înainte de sezonul de zgură şi de perioada premergătoare apărării titlului său de la Roland Garros, la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici