Nadal îl învinge pe Fritz într-o partidă epică la Wimbledon. Ibericul a invocat probleme la abdomen

Povestea de Grand Slam din 2022 a lui Rafael Nadal a avut parte de un nou capitol dramatic miercuri la Wimbledon, unde spaniolul a rezistat în faţa unei prestaţii de mare forţă a americanului Taylor Fritz pentru a ajunge în semifinalele de la Londra.

703 afișări
Imaginea articolului Nadal îl învinge pe Fritz într-o partidă epică la Wimbledon. Ibericul a invocat probleme la abdomen

Nadal îl învinge pe Fritz într-o partidă epică la Wimbledon. Ibericul a invocat probleme la abdomen

Nadal, de 22 de ori campion la turnee majore, a părăsit terenul pentru un time-out medical în setul al doilea şi a părut să se lupte cu o problemă abdominală la jumătatea confruntării de patru ore şi 20 de minute din sferturile de finală. Cu toate acestea, al doilea favorit a dat dovadă de o rezistenţă caracteristică, sporindu-şi agresivitatea pentru a scurta punctele şi producând un tie-break de mare clasă în setul decisiv, pentru a obţine o victorie cu 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6(10-4).

Nadal, care a câştigat Australian Open în ianuarie şi Roland Garros în iunie, încearcă să îşi menţină în viaţă candidatura pentru Grand Slam-ul din 2022 la turneul major pe iarbă. Următoarea sa misiune la Londra este o semifinală cu Nick Kyrgios, după ce australianul s-a impus cu 6-4, 6-3, 6-3, 7-6(5) în sferturile de finală cu Cristian Garin.

Nadal a jucat cu un bandaj abdominal aproape pe tot parcursul turneului de la Wimbledon, dar astăzi a fost primul meci în care a avut probleme. Pentru o bună parte a meciului, spaniolul nu a reuşit să servească atât de bine cât ar fi trebuit, serviciile sale atingând în cea mai mare parte a timpului 130 km/h.

Fritz a fost condus cu 1-3 în setul inaugural, dar a câştigat 5 game-uri la rând pentru a se impune cu 6-3. Apoi a fost condus cu 0-3 în setul al doilea, dar a luptat pentru a ajunge la 3-3.

În cele din urmă, Nadal a reuşit să găsească o soluţie, în ciuda faptului că a avut probleme cu serviciul. El a luat timeout-ul medical pentru a lua probabil nişte calmante şi a continuat meciul, egalând situaţia.

Fritz a replicat în al treilea, profitând de problemele lui Nadal, care încă se chinuia în mare măsură, mai ales la loviturile de rever.

Setul al 4-lea a adus un Nadal mai bun din toate punctele de vedere, serviciile fiind şi ele mai puternice. Spaniolul a făcut un break pentru 4-2, dar l-a irosit, ajungând la 4-5. S-a mobilizat apoi şi a dus meciul în set decisiv, reuşit să producă o serie de lovituri de efect, pentru a face 7-5.

În setul final, am asistat la o luptă aprigă între cei doi, dar în cele din urmă, Nadal a reuşit să se impună. A făcut întâi un break, dar şi-a pierdut serviciul la scurt timp după aceea.

În supertiebreak-ul meciului, Fritz nu a mai găsit antidotul, Nadal impunându-se cu 10-4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nadal,
fritz,
wimbledon

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici