Nadal îl învinge pe Kyrgios la Indian Wells. Alcaraz, de neoprit, îl elimină pe Cameron Norie

Rafael Nadal a reuşit să se impună joi noaptea în faţa lui Nick Kyrgios cu 7-6(0), 5-7, 6-4, într-un meci spectaculos din sferturile de finală, de la Indian Wells urmând să-l înfrunte în semifinală pe tânărul său compatriot Carlos Alcaraz, pentru un loc în finală.

220 afișări
Imaginea articolului Nadal îl învinge pe Kyrgios la Indian Wells. Alcaraz, de neoprit, îl elimină pe Cameron Norie

Nadal îl învinge pe Kyrgios la Indian Wells. Alcaraz, de neoprit, îl elimină pe Cameron Norie

În ciuda faptului că nu a jucat cel mai bine, Nadal a reuşit să dea randament în cele mai importante momente ale meciului şi să-şi păstreze calmul în timp ce adversarul său a aruncat cu racheta şi a făcut reproşuri arbitrului de scaun, fanilor şi lui însuşi.

Spaniolul a salvat mingi de break la începutul setului al treilea şi a rezistat pentru a-l învinge pe australian şi pentru a-şi extinde recordul de invincibilitate din acest an la 19 meciuri.

„Cred că am jucat un set trei bun", a declarat Nadal la interviul de pe teren.

„Am returnat mai bine, am fost solid cu serviciul. Nick este unul dintre acei jucători cu care ai întotdeauna probleme atunci când este motivat, aşa că mă bucur pentru victorie."

Kyrgios a început în forţă, reuşind un prim break pe serviciul lui Nadal, pentru un avantaj de 2-1 în primul set, pe care l-a dus până la 5-3.

Nadal a ripostat, iar Kyrgios şi-a pierdut pentru prima dată serviciul în turneul american, fiind egalat la 5-5. Tiebreak-ul a fost fără istoric, Kyrgios aruncându-şi racheta după ce Nadal s-a impus la zero.

Erorile neforţate au fost cele care l-au pus pe Kyrgios în dificultate în tie-break-ul primului set, pe care Nadal l-a câştigat şi pentru că australianul a primit un punct de penalizare pentru "exprimări obscene", după ce a înjurat un fan care l-a deranjat.

Kyrgios şi-a recăpătat calmul în setul al doilea, reuşind un as cu o viteză de aproximativ 230 km/oră. După ce cei doi au mers cap la cap, până la 5-5, fără nicio minge de break, australianul a reuşit la 6-5 pentru el să valorifice prima minge de break şi să egaleze situaţia.

Nadal, care a comis şapte duble greşeli şi a câştigat doar 29% din punctele jucate cu al doilea serviciu, a salvat mingi de break la începutul setului al treilea şi a făcut break pentru a doua oară la Kyrgios, pentru a prelua conducerea cu 4-3. El a pecetluit victoria cu un smash, la prima minge de meci procurată.

După ce şi-au strâns mâna la fileu, Kyrgios şi-a aruncat din nou racheta pe teren, care de data aceasta aproape că a ricoşat în tribune.

Nadal îl va înfrunta sâmbătă pe surprinzătorul său compatriot, adolescentul Carlos Alcaraz, într-o bătălie între generaţii, după ce tânărul de 18 ani l-a eliminat pe britanicul Cameron Norrie, cu 6-4, 6-3, cu o prestaţie convingătoare şi electrizantă.

„Este greu să joc împotriva lui Rafa, dar mă voi bucura de această zi, mă voi bucura de meci. Nu în fiecare zi joci împotriva idolului tău", a declarat Alcaraz după ce a ajuns în prima sa semifinală ATP Masters 1000.

El a devenit, de asemenea, cel mai tânăr semifinalist de la Indian Wells de la americanul Andre Agassi, în 1988.

„Cred că este de neoprit în ceea ce priveşte cariera sa", a spus Nadal despre Alcaraz. „Are toate ingredientele, pasiunea. Este suficient de umil pentru a munci din greu.

Va fi un mare rival acum şi în următoarele două luni, fără îndoială. Este grozav să am o asemenea vedetă din ţara mea ... Îi doresc toate cele bune".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici