Napoli, Bayern Munchen şi Liverpool - recorduri statistice în Liga Campionilor

Mai multe recorduri statistice au fost egalate sau bătute în etapa a 4-a din faza grupelor Ligii Campionilor, conform Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului. Echipele remarcate sunt Napoli, Bayern Munchen şi Liverpool, dar şi portarul Diogo Costa, de la Porto.

194 afișări
Imaginea articolului Napoli, Bayern Munchen şi Liverpool -  recorduri statistice în Liga Campionilor

Napoli, Bayern Munchen şi Liverpool recorduri statistice în Liga Campionilor

Iată cele mai interesante statistici şi recorduri ale etapei.

Club Brugge este doar a doua echipă belgiană din istoria competiţiei care reuşeşte calificarea în faza eliminatorie a Ligii Campionilor, după Gent în sezonul 2015-16. Şi Anderlecht a trecut de prima fază a grupelor UCL în 2000-01, dar a fost eliminată în a doua fază a grupelor.

Bayern Munchen, cu victoria cu Viktoria Plzen 4-2, a stabilit un nou record în Liga Campionilor: 11 victorii consecutive în faza grupelor. Această serie a început în ultima etapă a grupelor din sezonul 2020-21 (vs Lokomotiv Moscova 2-0) şi a inclus toate cele 6 meciuri din sezonul următor.

Ajax Amsterdam a încasat 12 goluri în ultimele 3 meciuri din toate competiţiile (1-6 vs Napoli, 4-2 vs Volendam, 2-4 vs Napoli). Olandezii nu au mai primit atât de multe goluri într-o serie de trei meciuri din noiembrie 1964 (1-3 vs GVAV, 5-0 vs PSV, 4-9 vs Feyenoord).

Napoli a egalat recordul de goluri (17) marcate de o echipă după 4 etape din faza grupelor în aceeaşi ediţie a Ligii Campionilor. Paris Saint-Germain în sezonul 2017-18 şi Bayern în 2021-22 au marcat tot atâtea goluri în acest moment al turneului.

Toate cele 4 echipe spaniole au remizat în cea de-a 4-a etapă a fazei grupelor. Similar s-a mai întâmplat de două ori în istoria Ligii Campionilor: în 1999-2000 (4 egaluri ale celor 4 echipe germane în a 3-a etapă) şi 2009-10 (4 egaluri ale celor 4 echipe spaniole în a 4-a etapă).

Liverpool (victorie în deplasare cu Rangers 7-1) a egalat recordul UCL pentru cele mai multe goluri (7) marcate în deplasare. Acesta este al 7-lea caz de acest gen din istoria competiţiei.

Tot Liverpool a făcut-o deja în 2017 (7-0 cu Maribor). De asemenea, Bayern a reuşit acest lucru de două ori (în 2014 cu Roma 7-1, în 2019 cu Tottenham 7-2).

Alte astfel de cazuri sunt: Marseille 7-0 în deplasare cu Zilina în 2010, Lyon 7-1 cu Dinamo Zagreb în 2014, Shakhtar 7-0 cu BATE în 2014.

Paul Wanner a devenit cel mai tânăr jucător al lui Bayern (16 ani şi 293 de zile) din istoria Ligii Campionilor.

La thrillerul Barcelona - Inter (3-3) de pe Nou Camp au asistat 92 302 spectatori. Aceasta este cea mai mare asistenţă la un meci din faza grupelor Ligii Campionilor din 19 octombrie 2016 (Barcelona - Manchester City, pe acelaşi stadion, 96 290 de spectatori).

Diogo Costa (Porto) a devenit al 2-lea portar din istoria UCL care a apărat un penalty în 2 meciuri diferite împotriva aceluiaşi rival (Bayer Leverkusen) şi în acelaşi sezon. Primul a fost Kasper Schmeichel (Leicester) împotriva Sevillei, în 2016-17.

Diogo Costa a devenit, de asemenea, tot împotriva lui Bayer Leverkusen (3-0), primul jucător din întreaga istorie a Ligii Campionilor care a dat o pasă de gol şi a apărat un penalty în acelaşi meci.

Precedenţii portari care au oferit o pasă de gol în UCL au fost Ulreich (Bayern, vs Celtic, 2017), Ederson (Manchester City, vs Schalke, 2019) şi Neuer (Bayern, vs Benfica, 2021).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici