Napoli: M-aş bucura ca Universitatea să se califice în cupele europene

Fostul antrenor al echipei Universitatea Craiova, Nicolo Napoli, a declarat, joi, că se simte în continuare legat de formaţia olteană şi menţionează că s-ar bucura ca aceasta să obţină la finalul campionatului un loc de cupă europeană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

"Nu mi-a convenit că nu am fost lăsat să-mi termin munca din acest sezon, eram pregătit să rămân, să duc echipa în cupele europene. Suntem pe un loc de Europa League şi cred că aveam posibilitatea să rămânem în acest obiectiv şi după ultimele trei meciuri. Eu doream să rămân, dar asta-i viaţa. Mă bucur că am lăsat o impresie bună, mai ales că în prima mea aventură aici nu am avut ocazia să îmi demonstrez valoarea. M-aş bucura ca echipa să obţină rezultate bune în continuare, să se califice în cupele europene, pentru că încă mă simt legat de acest grup, de Universitatea Craiova. Nu ştiu însă dacă m-aş mai întoarce, pentru că sunt supărat pe ce s-a întâmplat în acest final de sezon. Ştiu că am stat mai mult decât obişnuiau să rămână antrenorii la Universitatea, dar nu mă consolează asta, nu am venit aici să bat recorduri de longevitate, ci să fac performanţă. Am încercat să impun o atmosferă de profesionalism şi cred că am şi reuşit", a spus Napoli.

Tehnicianul italian explică rezultatele slabe ale formaţiei oltene din ultimele partide prin oboseala acumulată de jucători pe finalul campionatului. "Nu s-a întâmplat nimic special în ultimele cinci partide, chiar am avut un parcurs bun, trei victorii, un egal şi o înfrângere. Era normal să intervină o anumită oboseală care să se resimtă la nivelul jocului, suntem pe final de sezon, s-a văzut acest lucru din plin la derbiul României, Steaua – Dinamo, care a fost slab calitativ. E greu să evoluăm tot campionatul la acelaşi nivel. De ce nu s-a spus că echipa nu este pregătită şi după ce am surclasat Dinamo şi CFR Cluj sau după ce am dominat Unirea Urziceni şi FC Timişoara? Este destul de greu să lucrezi cu jucătorii tineri, iar Universitatea are destui în lot. Eu mi-am asumat acest risc, dar există şi posibilitatea ca ei să nu aibă constanţă, să apară momente în care trebuie să ai schimbări de nivel apropiat şi nu prea le aveam la Universitatea", a precizat tehnicianul.

Napoli susţine că nu a ştie ce echipă va antrena în viitor, menţionând că deocamdată nu a discutat cu nimeni. "Nu ştiu cine va antrena Universitatea, asta îl priveşte pe Adrian Mititelu, iar eu nu am negociat cu nimeni până acum, nici măcar discuţii nu am avut. Aşa cum am spus la un post central de televiziune, îmi doream să semnez în continuare cu Universitatea Craiova, dar nu s-a vrut. Ştiu că s-a speculat că aş fi vorbit cu cei de la CFR Cluj, dar nu este nimic adevărat. O să plec vineri în Italia, dar voi reveni pentru a vedea ultimul meci al Craiovei din campionat, cu FC Vaslui, şi finala Cupei României", a afirmat antrenorul italian.

Patronul Adrian Mititelu l-a suspendat din funcţie pe antrenorul Nicolo Napoli la 15 mai în urma rezultatului de egalitate, scor 1-1, înregistrat de Universitatea Craiova în partida de pe teren propriu cu Gloria Buzău. Antrenamentele echipei au fost conduse în această săptămână de secundul Ionel Gane. Deocamdată finanţatorul Adrian Mititelu nu s-a hotărât dacă va instala un alt antrenor sau Ionel Gane va rămâne până la finalul campionatului, după ce managerul tehnic Ovidiu Stângă şi manager general Ilie Balaci au refuzat să se ocupe de pregătirea formaţiei oltene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici