Naţionala de futsal a României se reuneşte pentru dubla-test din weekend cu Albania

  • Naţionala de futsal a României va susţine sâmbătă, 13 aprilie, şi duminică, 14 aprilie, două meciuri-test în compania selecţionatei similare a Albaniei.
  • Cele două jocuri, care sunt programate la Sala Polivalentă din Chiajna, de la ora 18:00, vor fi în direct la FRF.tv.
63 afișări
Imaginea articolului Naţionala de futsal a României se reuneşte pentru dubla-test din weekend cu Albania

Naţionala de futsal a României se reuneşte pentru dubla-test din weekend cu Albania

Prima reprezentativă a României îşi continuă astfel pregătirile pentru apropiatul debut în preliminariile Campionatului European. Turneul final al UEFA Futsal Championship va avea loc în Letonia şi Lituania în perioada 18 ianuarie – 8 februarie 2026.

Tragerea la sorţi a grupelor Main Round-ului calificărilor la UEFA Futsal Euro 2026 e programată joi, 30 mai, după disputarea partidelor din turul preliminar.

Pentru cele două partide-test contra Albaniei de la Chiajna, selecţionerul Endre Kacsó a convocat 14 jucători.

„Este o acţiune binevenită în aşteptarea tragerii la sorţi a grupelor din preliminariile pentru Campionatul European. Ne vom folosi de această perioadă şi de aceste două meciuri pentru a vedea câţiva jucători, pentru a pune la punct relaţiile de joc, pentru a retrăi atmosfera extraordinară de la echipa naţională”, a spus Endre Kacsó pentru frf.ro.

Evoluţiile foarte bune din ultima perioadă i-au adus lui Roberto Voin o nouă convocare despre care selecţionerul Endre Kacsó spune că e meritată. Goalkeeper-ul echipei CSM Deva traversează cea mai bună perioadă a carierei sale. Cu Roberto Voin în poartă, gruparea hunedoreană a cucerit Cupa României şi se află în cursa pentru titlul de campioană.

Convocarea l-a emoţionat pe Roberto Voin. „Sunt foarte fericit că am primit din nou convocarea la echipa naţională după o pauză destul de mare. Am primit vestea chiar de la domnul selecţioner Endre Kacsó. Nu vă puteţi da seama ce bucurie am simţit!

Pentru mine personal şi cred că pentru orice jucător, vestea chemării la echipa naţională e una extraordinară. Faptul că ai şansa să îţi reprezinţi ţara e o adevărată mândrie. Cred că această convocare a venit în urma evoluţiilor constante pe care le-am avut în ultima perioadă la club.

Nu îmi doresc altceva decât să am evoluţii la fel de bune şi la prima reprezentativă. Ca de fiecare dată vin la naţionala cu gânduri bune, cu entuziasm şi cu speranţa că vom face meciuri bune pentru cei care ne apreciază”, a spus Roberto Voin.

Lotul convocat pentru dubla-test cu Albania de la Chiajna:

Portari: Roberto Voin (CSM Deva), Theodor Lungu (CFR Timişoara)
Jucători de câmp: Raul Pogăcean (CSM Târgu Mureş), Mihnea Toader, Valentin Ilaş (ambii CFR Timişoara), Laszlo-Botond Veres (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Hadnagy Istvan, Iszlai Richard, Miklos Tamas (toţi trei FK Odorheiu Secuiesc), Andre Sasse (FC Chrudim), Vlăduţ Dudău, Daniel Araujo, Andrei Crăciun (toţi trei CS United Galaţi), Darius Nastai (CSM Deva)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici