Naţionala de polo, la prima acţiune cu noul antrenor Kovacs Istvan

Naţionala de polo a României se va reuni în 14 ianuarie, cu noul antrenor pe banca tehnică, ungurul Kovacs Istvan, pentru a pregăti meciurile din preliminariile Ligii Mondiale.

178 afișări
Imaginea articolului Naţionala de polo, la prima acţiune cu noul antrenor Kovacs Istvan

Naţionala de polo, la prima acţiune cu noul antrenor Kovacs Istvan (Imagine: Mediafax Foto)

Noul tehnician al reprezentativei a convocat 20 de jucători în lotul lărgit, pentru reunirea din 14 ianuarie, de la Oradea: Ramiro Georgescu (Firenze - Italia), Cosmin Radu (Firenze - Italia), Gheorghe Dunca (PAOK Salonic - Grecia), Kadar Kalman, George Tarnoveţchi, Andrei Creţu, Bogdan Câmpianu (toţi de la CSM Leonardo Oradea), Andrei Iosep (Honved Budapesta - Ungaria) , Bertini Nenciu, Florin Muşat, Alexandru Ghiban, Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, George Georgescu, Andrei Buşilă, Bogdan Drăguşin (toţi de la Steaua Bucureşti), Edi Andrei, Alexandru Matei, Dragoş Stoenescu şi Dimitri Goanţă (toţi de la Dinamo Bucureşti).

Faţă de ediţiile precedente, Liga Mondială are un alt sistem de calificare la turneul final. Astfel, au fost constituite trei grupe în Europa, din care se vor califica la turneul final trei echipe, plus naţionala ţării organizatoare a ultimului act, Muntenegru (16-21 iunie 2009). Partidele se vor juca tur-retur, în intervalul 21 ianuarie-12 mai, componenţa grupelor europene fiind următoarea:

Grupa A - Serbia, Grecia, Ungaria, Franţa

Grupa B - Muntenegru, Italia, România, Anglia

Grupa C - Spania, Croaţia, Rusia, Germania.

Programul meciurilor din grupa B, a României:

21 ianuarie - Muntenegru-Anglia, Italia-România

11 februarie - Italia-Anglia, Muntenegru-România

10 martie - România-Anglia, Italia-Muntenegru

14 aprilie - Anglia-Muntenegru, România-Italia

5 mai - Anglia-Italia, România-Muntenegru

12 mai - Muntenegru-Italia, Anglia-România.

La turneul final din Muntenegru vor participa opt echipe, după cum urmează: câte una din grupele de calificarea ale Americii şi Africii, două din grupa Asia-Oceania şi patru din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici