Naţionala de polo pe apă a României, la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice

  • Echipa naţională masculină de polo pe apă a României a obţinut miercuri prima victorie la Campionatul Mondial de la Doha.
  • Elevii lui Bogdan Rath au câştigat în faţa Kazakhstanului cu un categoric scor de 25-3.
  • Tricolorii îşi asigură astfel un loc pentru barajul de calificare la Paris 2024.
4669 afișări
Imaginea articolului Naţionala de polo pe apă a României, la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice

Sursă foto: Facebook/Federaţia Română de Polo

Pentru naţionala de polo este cea mai categorică victorie la turneele finale mondiale, victorie ce le asigură accederea în meciul de calificare în sferturile de finală, ceea ce ar coincide şi cu calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024.

În primul meci de la mondiale, România a pierdut în faţa Ungariei cu 8-15, dar nu a avut probleme cu o naţională kazacă în faţa căreia a fost învinsă la modialul din 2013.

Kazacii au marcat primii, dar apoi România şi-a intrat în rol şi până la prima pauză au marcat de 7 ori fără să primească. În repriza secundă diferenţa a crescut până a 13-1 în favoarea noastră, dar kazacii au redus din diferenţă la ultima fază.

Andrei Prioteasa şi Tudor Andrei Fulea au fost golgheterii României, cu câte 5 goluri. România şi-a asigurat astfel locul 3 în grupă, una a cărei câştigătoare va fi decisă de partida dintre Ungaria şi Italia, ce se joacă tot miercuri.

În ultima etapă a grupei, România întâlneşte vineri Italia, un rezultat pozitiv fiind puţin probabil.

Astfel, tricolorii vor lupta pentru accederea în sferturile de finală cu echipa de pe locul secund din grupa C, care se preconizează a fi sau SUA sau Muntenegru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici