Naţionala României, două partide acasă la Euro-2020, dacă se califică şi Bucureştiul va fi gazdă

Reprezentativa României ar putea disputa două partide pe Arena Naţională la Campionatul European din 2020, în cazul în care se va califica şi în cazul în care oraşul Bucureşti va fi ales printre cele 13 gazde ale turneului final, informează frf.ro.

299 afișări
Imaginea articolului Naţionala României, două partide acasă la Euro-2020, dacă se califică şi Bucureştiul va fi gazdă

Naţionala României, două partide acasă la Euro-2020, dacă se califică şi Bucureştiul va fi gazdă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

UEFA va anunţa, vineri, începând cu ora 14.00, cele 13 gazde ale turneului final.

Un eventual succes al candidaturii României ar garanta disputarea a patru jocuri de la turneul final pe Arena Naţională: trei din faza grupelor plus un meci din optimi. Totodată, dacă echipa naţională va reuşi calificarea la CE, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor s-ar disputa la Bucureşti.

Niciuna din cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la EURO 2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii.

Alte patru selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna anului 2018.

În Liga Naţiunilor, toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în patru divizii de câte 12-14 echipe pe baza coeficientului UEFA. La rândul lor, reprezentativele dintr-o divizie vor fi împărţite în alte grupe, de trei sau patru echipe, care vor juca între ele, tur-retur, în perioada septembrie-decembrie 2018.

Câştigătoarele grupelor fie se vor califica la turneul "Final 4" (în cazul primei divizii), fie vor obţine promovarea în următoarea divizie. De asemenea, ultimele clasate din grupele primelor trei divizii, vor retrograda în eşalonul inferior.

Cele mai bune patru echipe din fiecare divizie, care nu vor fi calificate la Euro-2020 prin intermediul preliminariilor, vor juca un play-off. Astfel, fiecare divizie ar urma să aibă câte o reprezentantă la turneul final alături de celelalte 20 de selecţionate calificate direct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici