Naţionala României s-a calificat în finala Campionatului Mondial Universitar de handbal feminin

Echipa naţională universitară s-a calificat în finala Campionatului Mondial de handbal feminin de la Malaga, după ce s-a impus cu 21-18 în semifinala susţinută cu selecţionata similară a Rusiei, iar tricolorele vor juca pentru medalia de aur, sâmbătă, împotriva Spaniei.

365 afișări
Imaginea articolului Naţionala României s-a calificat în finala Campionatului Mondial Universitar de handbal feminin

Naţionala României s-a calificat în finala Campionatului Mondial Universitar de handbal feminin (Imagine: Attila Kisbenedek/ Arhiva Mediafax Foto)

Naţionala feminină universitară şi-a asigurat o medalie în Spania, după un succes în faţa reprezentaitvei similare a Rusiei. România a aliniat în echipa cu care s-a deplasat la Malaga şi 3-4 jucătoare care s-ar putea regăsi şi în lotul olimpic de la Rio, precum Vizitiu, Perianu, Dedu, Zamfirescu. Mondialul Universitar a fost considerat, de fapt, de la bun început, o etapă de pregătire pentru Jocurile Olimpice programate în 5-21 august. Adversara României din semifinale nu a deplasat nicio jucătoare din prima reprezentativă, calificată la rândul ei la Jocurile Olimpice, dar a avut în componenţă jucătoare din prima ligă rusă, inclusiv de la campioana Astrakhanocka şi Lada Togliatti.

Ca şi în grupă, în jocurile cu Spania şi Japonia, România a avut un meci dificil împotriva Rusiei, care a fost la conducere aproximativ 45 de minute, fără a reuşi însă se desprindă la vreo diferenţă importantă. La pauză, adversara a intrat în avantaj cu 12-10.

Finalul de meci a fost tensionat, după ce România a reuşit să întoarcă rezultatul în partea a doua a meciului şi două minute şi jumătate înainte de final, conducea cu 20-18. Tricolorele s-au descurcat foarte bine în defensivă şi au mai marcat o dată, chiar dacă au jucat în inferioritate.

România a învins Rusia după 60 de minute cu 21-18, victorie care a produs o mare bucurie pe teren în tabăra tricoloră, dar şi în tribună, acolo unde băieţii, calificaţi la rîndul lor în semifinale, le-au susţinut pe fete.

Sâmbătă, de la ora 15:00, România va juca pentru medalia de aur cu Spania, ţara gazdă a competiţiei. Deocamdată, naţionala antrenată de Costică Buceschi şi Nicoleta Alexandrescu a egalat parcursul naţionalei universitare din urmă cu 4 ani, când a terminat pe locul 2. Ultimul titlu datează de acum 14 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici