Naţionala României şi-a aflat adversarele din Liga Naţiunilor

Echipa naţională de fotbal a României şi-a aflat adversarele în Liga Naţiunilor, ediţia 2024-2025, care va începe în toamna acestui an, după EURO 2024.

1346 afișări
Imaginea articolului Naţionala României şi-a aflat adversarele din Liga Naţiunilor

Naţionala României şi-a aflat adversarele din Liga Naţiunilor (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

România va fi în grupa C2 şi va avea ca adversare Kosovo, Cipru şi câştigătoarea barajului dintre Lituania şi Gibraltar.

Primul loc înseamnă promovarea directă în Liga B a ediţiei următoare a Ligii Naţiunilor, în vreme ce locul doi duce la baraj pentru promovare. În acelaşi timp, locul 4 duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul 3 păstrează naţionala în acelaşi eşalon valoric al competiţiei, Liga C, şi pentru ediţia următoare, transmite Federaţia Română de Fotbal.

Calendarul grupei şi efectele pentru drumul spre CM 2026

Meciurile din faza grupelor se vor disputa în următoarele perioade:

  • Etapa 1: 5-7 septembrie 2024
  • Etapa 2: 8-10 septembrie 2024
  • Etapa 3: 10-12 octombrie 2024
  • Etapa 4: 13-15 octombrie 2024
  • Etapa 5: 14-16 noiembrie 2024
  • Etapa 6: 17-19 noiembrie 2024

UEFA Nations League 2024/25 va conta şi pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cel mai bine clasate 4 formaţii în Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naţionale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici