Neagoe: Dacă jucătorii nu aveau valoare nu mă întorceam la Pandurii

Antrenorul Eugen Neagoe a dezvăluit că dacă jucătorii nu aveau valoare atunci nu ar fi revenit la Pandurii Târgu Jiu, echipă de la care a demisionat la finalul anului 2007.

14 afișări
Imaginea articolului Neagoe: Dacă jucătorii nu aveau valoare nu mă întorceam la Pandurii

Neagoe: Dacă jucătorii nu aveau valoare nu mă întorceam la Pandurii (Imagine:Mediafax Foto)

"Nu se pune problema să nu câştigăm la Buzău. Trebuie să batem acolo. Asta discut zilnic şi cu jucătorii, pentru că au valoare şi ştiu că pot mai mult. De asta le cer şi eu zilnic mai mult. Pentru că dacă nu aveau valoare eu nu mă întorceam la echipă. Dacă eu credeam că nu putem să ne salvăm de la retrogradare, nu veneam. Spuneam clar că nu pot să mă mai întorc la echipă pentru că nu avem cu cine juca. Eu nu reveneam dacă nu credeam că sunt şanse de salvare. Se ştie foarte bine că nu s-a pus problema de bani când am discutat să revin ci am venit pentru că am crezut în ei, pentru că îi cunosc foarte bine şi e păcat să retrogradeze. E păcat să nu sperăm până la ultimul meci atâta timp cât mai sunt şanse de salvare. Avem în continuare şanse dar depinde în continuare numai de noi dacă le fructificăm", a spus Neagoe.

Pentru a reuşi salvarea de la retrogradare, Neagoe le-a cerut jucătorilor să uite de orice probleme în cele două luni care vor urma şi să se concentreze doar la joc: "Jucătorilor le-am cerut să lase absolut tot, să uite de problemele personale pentru că în nici două luni de zile trebuie să facem, toţi cei care suntem în acest vestiar, absolut tot pentru a rămâne în Liga I".

Neagoe a spus că nu vorbeşte cu prietenul său Ştefan Stoica de la Gloria Buzău înainte de meciurile directe: "Eu cu Stoica sunt prieten şi îi urez să dea Dumnezeu să se salveze şi ei dar să
câştige următoarele meciuri dar nu pe cel cu noi. Eu cu Ştefan Stoica de obicei nu vorbesc la telefon înainte de meci. Aşa făceam şi înainte când era la Craiova, nu vorbeam înainte de meci".

Cei doi tehnicieni sunt buni prieteni fiind o vreme colegi la Universitatea Craiova. Neagoe a precizat că ultima discuţie cu Stoica a avut-o la jocul din Cupa României dintre Gloria şi Pandurii, atunci actualul antrenor fiind doar spectator: "Cu Fane Stoica sunt prieten. M-am întâlnit ultima dată cu el la partida de Cupa României cu Pandurii de la Bucureşti. Am fost la Mogoşoaia şi am stat de vorbă cu el înaintea meciului. Am jucat cu el la juniori, tineret şi echipa mare a Universităţii şi am debutat cam în aceeaşi perioadă dar nu îmi e greu să-l bat din nou. Am jucat mult timp împreună şi am şi stat cu el în cameră mulţi ani. Şi în Grecia am jucat împreună la aceeaşi echipă. Suntem prieteni dar sâmbătă vom fi adversari cum am mai fost", a completat Neagoe.

Neagoe spune că meciul cu Gloria nu va fi o luptă între el şi Stoica şi crede că indiferent de rezultat ei vor rămâne prieteni după acest joc: "Normal că vrea să câştige, eu îl cunosc foarte bine, este un tip ambiţios, nu-i place să piardă. De aceea am şi spus că va fi un meci foarte greu pentru noi. Acelaşi lucru îmi doresc şi el şi pot spune că nu este nicio luptă între mine şi Stoica sau alte ambiţii. Noi, orice s-ar întâmpla, după meci vom rămâne prieteni pentru că aşa este normal. În meciul din tur noi am prins o zi bună şi am reuşit să marcăm destul de repede şi am făcut un joc destul de bun. Eu mi-aş dori să repetăm şi jocul bun pe care l-am făcut în tur dar şi rezultatul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici