Nelly Furtado, Bryan Adams, k.d. lang, la deschiderea JO - GALERIE FOTO

Spectatorii au ţinut un moment de reculegere iar drapelul canadian şi cel olimpic au fost coborâte în bernă, vineri noapte, în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Vancouver, în semn de omagiu pentru sportivul georgian Nodar Kumaritashvili.

168 afișări
Imaginea articolului Nelly Furtado, Bryan Adams, k.d. lang, la deschiderea JO - GALERIE FOTO

Nelly Furtado, Bryan Adams, k.d. lang, la deschiderea JO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

John Furlong, preşedintele Comitetului de Organizare pentru Vancouver şi Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, au salutat memoria sportivului mort la antrenament.

"Voi, sportivii, aveţi acum datoria de a urma şi visul lui şi de a concura cu spiritul lui în inimile voastre", a declarat Furlong.

Ceremonia a început cu tradiţionala numărătoare inversă, urmată de focuri de artificii şi "ploaie" de confetii, de prezentarea unor simboluri canadiene, cum ar fi frunza de arţar, iar apoi de un spectacol oferit de moştenitorii celor patru naţiuni tradiţionale.

Cei 60.000 de spectatori prezenţi au asistat la un spectacol în culori produs de australianul David Atkins, responsabil cu ceremonia de deschidere şi de închidere a Jocurilor Olimpice de Vară de la Sydney.

După defilarea sportivilor din cele 82 de ţări participante, pe scena de la BC Place Stadium au urcat Nelly Furtado şi Bryan Adams, care au cântat melodia Bang the Drum. De asemenea, în timpul ceremoniei au mai cântat Sarah McLachlan şi Garou.

După deschiderea oficială a JO, k.d. lang a cântat melodia Hallelujah, compusă de Leonard Cohen.

Drapelul olimpic a fost adus în arena de fostul hocheist Bobby Orr, cântăreaţa Anne Murray, pilotul Jacques Villeneuve, fosta patinatoare Barbara Ann Scott-King, actorul Donald Sutherland, astronauta Julie Payette, senatorul Roméo Dallaire şi Betty Fox. Imnul olimpic a fost cântat de soprana Measha Brueggergosman.

Jurământul sportivilor a fost rostit de hocheista canadiană Hayley Wickenheiser, iar cel al arbitrilor de Michel Verrault, arbitru de short track.

Jocurile Olimpice de Iarnă au loc în perioada 12-28 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici