Nemţii sunt acuzaţi de rasism în cazul retragerii lui Mesut Ozil din naţională

Mesut Ozil (29 de ani) a fost tras la răspundere pentru eliminarea prematură a Germaniei de la Campionatul Mondial. În urma criticilor venite din partea oamenilor de fotbal şi a suporterilor nemţi, mijlocaşul a decis să se retragă de la naţională.

304 afișări
Imaginea articolului Nemţii sunt acuzaţi de rasism în cazul retragerii lui Mesut Ozil din naţională

Nemţii sunt acuzaţi de rasism în cazul retragerii lui Mesut Ozil din naţională

Acum, la aproape o lună de la finalul mondialului, au apărut şi primele mişcări de susţinere pentru fotbalist. Mai exact, la un meci amical dintre Malatyaspor şi Gazisehir Gaziantep, jucătorii primei echipe au intrat pe teren cu tricouri albe, pe care se regăseau chipul lui Ozil şi mesajul ” Suntem cu tine! Spune nu rasismului!”

.Karl-Heinz Rummenigge, CEO-ul lui Bayern, a fost contactat de presa germană pentru a comenta evenimentul.

”Nu a fost criticat pentru că are origini din Turcia. Aceasta este o poveste spusă de agentul său. Acum câteva zile, a acordat mai multe interviuri prin care a susţinut acest aspect”, a declarat oficialul lui Bayern pentru Sport Bild.

Retragerea lui Ozil de la naţională a fost susţinută şi de tatăl fotbalistului. Acesta a oferit declaraţii în Turcia, prin care spunea că ar renunţa dacă s-ar afla în situaţia fiului său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici