Newcastle United, victorie la un scor nescontat în faţa lui PSG

Newcastle United a oferit o prestaţie de excepţie şi a obţinut o victorie clară cu 4-1 în faţa campioanei Franţei, Paris St Germain, miercuri, în primul meci pe teren propriu din Liga Campionilor după 20 de ani.

144 afișări
Imaginea articolului Newcastle United, victorie la un scor nescontat în faţa lui PSG

Vestiarul britanicilor, după meci FOTO: Facebook Newcastle United

Într-o atmosferă încendiară, PSG nu a avut niciun răspuns la jocul gazdelor care au preluat conducerea în minutul 17 prin Miguel Almiron, înainte ca Dan Burn să înscrie cu capul cu şase minute înainte de pauză pentru a dubla avantajul lui Newcastle, gol acordat după o revizuire lungă a VAR.

Sean Longstaff l-a învins a treia oară pe Gianluigi Donnarumma, la cinci minute după startul reprizei secunde.

Lucas Hernandez i-a readus pe vizitatori în joc, transformând centrarea lui Warren Zaire-Emery, înainte ca un al patrulea gol în minutele suplimentare de joc, marcat de fundaşul Fabian Schar, să încununeze o victorie la o diferenţă puţin scontată, care a dus pe Newcastle pe primul loc în Grupa F cu patru puncte, cu unul mai mult decât PSG, aflată pe locul doi.

PSG a suferit cea mai grea înfrângere în faza grupelor din Liga Campionilor de la înfrângerea cu 3-0 în faţa lui Chelsea în septembrie 2004 şi a primit patru goluri într-un singur meci din grupe în competiţie pentru prima dată de la înfrângerea cu 3-4 în faţa lui Deportivo La Coruna în martie 2001.

"Sunt atât de mulţumit pentru jucători pentru ceea ce mi-au oferit mie şi clubului de fotbal", a declarat antrenorul lui Newcastle, Eddie Howe. "Este un sentiment atât de bun pentru toată lumea de aici.

"Din punct de vedere tactic, au fost două echipe foarte bune care s-au confruntat între ele. Trebuia să încercăm să le destabilizăm şi publicul ne-a ajutat să facem asta. Să marcăm patru goluri nu era ceva la care ne aşteptam".

"Eu sunt responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat în seara asta", a declarat Luis Enrique.

"Atitudinea echipei mele a fost foarte bună pe tot parcursul meciului. Rezultatul meciului a fost corect, jucătorii mei s-au luptat cu jocul lor de pressing. Am făcut câteva greşeli neglijente, ceea ce la acest nivel nu-ţi poţi permite să faci".

În cealaltă dispută din grupă, miercuri, Borussia Dortmund şi AC Milan au remizat 0-0 în Germania, al doilea semieşec al milanezilor în primele două meciuri din Liga Campionilor din acest sezon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici