Newport Dragons - Timişoara Saracens 59-3, în Cupa Challenge la rugby

O nouă etapă în Cupa Challenge, o nouă înfrângere la scor pentru campioana României la rugby, Timişoara Saracens. Cu probleme financiare mari, formaţia bănăţeană a cedat cu scorul de 59-3 în meciul de pe terenul celor de la Newport Dragons, jucat vineri seara, în Ţara Galilor.

84 afișări
Imaginea articolului Newport Dragons - Timişoara Saracens 59-3, în Cupa Challenge la rugby

Newport Dragons - Timişoara Saracens 59-3, în Cupa Challenge la rugby

Românii au încasat nu mai puţin de nouă eseuri, fără să marcheze vreunul, şi au în continuare 0 puncte în grupa A, înainte de ultima rundă. Timişorenii se pot ”consola” cu gândul că au condus în primele zece minute. Din minutul 2, campionii României au fost în avantaj, după o lovitură de pedeapsă transformată de Luke Samoa. Peste trei minute, bănăţenii au mai obţinut o penalitate, dar dintr-un unghi mai dificil, iar balonul nu a mai trecut printre ”beţe”. Din minutul 11, Dragons au preluat conducerea cu 5-1, după eseul lui Halam Amos, rămas netransformat. Acelaşi jucător a dat şi al doilea eseu, pentru 10-3, iar înainte de pauză, după ce Will Talbot Davies a culcat balonul în terenul de ţintă şi Jason Tovey a transformat. Practic, gazdele şi-au asigurat punctul bonus ofensiv imediat la revenirea de la vestiare. Au dat eseu rapid, prin Rhodri Davies, iar Tovey a transformat pentru 24-3. De aici, scorul a continuat să capete proporţii pe Rodney Parade. Au mai dat eseuri Matthew Screech, Will Talbot, Jordan Williams, Benjamin Fry şi iar Rhodri Davies. Toate încercările au fost transformate.

A fost un nou meci care demonstrează că după un 2018 plin de probleme, rugby-ul românesc e la ani lumină distanţă de ce se joacă în vestul Europei.

Timişoara Saracens joacă ultimul meci din Challenge Cup vinerea viitoare, pe terenul englezilor de la Northampton Saints. În tur, în decembrie, britanicii au câştigat cu 28-0, după ce Stadionul ”Dan Păltinişanu” era plin de zăpadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici