Neymar, cel mai bine cotat jucător din lume. Ronaldo şi Messi pierd tot mai mult teren

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi pierd tot mai mult teren în lupta cu jucătorii care vin din urmă. Într-o analiză făcută de CIES Football Observatory, cei doi au picat pe locurile 11, respectiv 4, în topul celor mai bine cotaţi jucători.

1474 afișări
Imaginea articolului Neymar, cel mai bine cotat jucător din lume. Ronaldo şi Messi pierd tot mai mult teren

Neymar, cel mai bine cotat jucător din lume. Ronaldo şi Messi pierd tot mai mult teren

Starul lui Real Madrid a avut un an excepţional, în care a reuşit să câştige, printre altele, campionatul şi Champions League. Performanţele reuşite de Ronaldo în acest sezon l-au transformat în marele favorit la Balonul de Aur. Ar fi al doilea an consecutiv în care ar câştiga acest trofeu, după ce şi sezonul trecut a fost excepţional.

Cu toate acestea, este din ce în ce mai slab cotat, din cauza vârstei. Ronaldo a ajuns la 32 de ani şi, cu toate că aduce venituri uriaşe din marketing, mai poate reprezenta doar o investiţie pe cel mult termen mediu. Într-o situaţie asemănătoare este şi Lionel Messi, care este pe locul 4 în topul celor mai bine cotaţi jucători din lume.

Cel mai bine cotat jucător este brazilianul Neymar, 210,7 milioane de euro. Podiumul este completat de Dele Alli (155,1 milioane de euro) şi Harry Kane (153,6 milioane de euro). Cel mai tânăr jucător prezent în acest top este Mbappe, 18 ani, evaluat la 92,6 milioane de euro.

La întocmirea acestui clasament, printre criteriile luate în calcul de analiştii de la CIES Football Observatory sunt vârsta, poziţia şi data la care expiră contractul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici