Neymar, Messi şi Cristiano Ronaldo, golgheterii Ligii Campionilor

Fotbaliştii echipei FC Barcelona, Neymar şi Lionel Messi, şi jucătorul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, sunt golgheterii sezonului 2014/2015 din Liga Campionilor, fiecare reuşind să înscrie de câte zece ori, informează uefa.com.

1150 afișări
Imaginea articolului Neymar, Messi şi Cristiano Ronaldo, golgheterii Ligii Campionilor

Neymar, Messi şi Cristiano Ronaldo, golgheterii Ligii Campionilor (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Neymar a reuşit să se alăture lui Messi şi Ronaldo după ce a marcat în minutul 90+7 al meciului câştigat de FC Barcelona, sâmbătă, la Berlin, în faţa formaţiei Juventus Torino.

Este pentru prima oară din sezonul 2006/07 când un alt jucător decât Messi sau Ronaldo se alătură în fruntea clasamentului golgheterilor. În acel sezon s-a impus Kaka,de la AC Milan, cu zece goluri.

Celor trei îi urmează Luiz Adriano, de la Şahtior, care a marcat de nouă ori, toate golurile fiind înscrise în faza grupelor.

În topul celor mai multe pase se gol se află Lionel Messi (FC Barcelona), cu şase assist-uri, urmat de Cesc Fàbregas (Chelsea FC), Koke (Atletico Madrid) şi Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu câte patru.

Formaţia FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, la Berlin, cu scorul de 3-1 (1-0), echipa Juventus Torino, în finala competiţiei.

Pentru FC Barcelona au marcat Ivan Rakitici '4, Luis Suarez '68 şi Neymar '90+7, iar pentru Juventus a înscris Alvaro Morata, în minutul 55.

FC Barcelona a reuşit să realizeze "tripla" pentru a doua oară în în istoria sa, după ce în acest sezon a câştigat campionatul şi Cupa Spaniei, iar, sâmbătă, s-a impus în finala Ligii Campionilor cu Juventus Torino.

FC Barcelona a mai reuşit această performanţă şi în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici