Nico Rosberg a câştigat Marele Premiu al Germaniei, succesul său cu numărul 4 în acest sezon

Germanul Nico Rosberg (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Germaniei, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el înregistrând pe circuitul de la Hockenheim al patrulea său succes din acest sezon.

134 afișări
Imaginea articolului Nico Rosberg a câştigat Marele Premiu al Germaniei, succesul său cu numărul 4 în acest sezon

Nico Rosberg (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Rosberg, care a obţinut în Germania a şaptea sa victorie în F1, i-a devansat pe podium pe Valtteri Bottas (Finlanda/Williams-Mercedes) şi Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes).

Pe poziţia sa patra s-a clasat Sebastian Vettel (Germania/Red Bull-Renault), urmat de Fernando Alonso (Spania/Ferrari). Locurile 6-10 au fost ocupate de Daniel Ricciardo (Australia/Red Bull-Renault), Nico Hülkenberg (Germania/Force India-Mercedes), Jenson Button (Marea Britanie/McLaren-Mercedes), Kevin Magnussen (Danemarca/McLaren-Mercedes) şi Sergio Perez (Mexic/Force India-Mercedes).

Nico Rosberg, care în urmă cu nouă zile s-a căsătorit, s-a aflat în pole position pe circuitul de la Hockenheim şi a condus cursa până la final. El s-a impus pentru prima dată în faţa propriilor fani, acasă, şi a obţinut al patrulea succes din actualul sezon, după cele din Australia, Monaco şi Austria. Finlandezul Vallteri Bottas a urcat pe podium pentru a treia oară consecutiv în acest sezon (după ce a ocupat locul doi la GP-ul Marii Britanii şi la Marele Premiu al Austriei s-a clasat pe locul 3).

Cursa a fost marcată de un accident încă din primul tur, când, imediat după start monoposturile lui Felipe Massa (Williams) şi Kevin Magnussen (McLaren) s-au ciocnit, maşina brazilianului răsturnându-se. Massa a abandonat, iar cursa a fost neutralizată pentru câteva minute. Danezul Magnussen nu a mai avut probleme şi a încheiat GP-ul Germaniei pe locul 9.

La Marele Premiu al Germaniei s-au mai înregistrat trei abandonuri: Romain Grosjean (Franţa/Lotus-Renault) - în turul 28, Danil Kviat (Rusia/Toro Rosso-Renault) - în turul 46 şi Adrian Sutil (Germania/Sauber-Ferrari) - în turul 50.

Britanicul Lewis Hamilton a avut cel mai spectaculos progres. Pilotul echipei Mercedes a pornit în cursă de pe locul 20, după ce a fost penalizat pentru schimbarea cutiei de viteze, însă strategia echipei s-a dovedit eficientă, britanicul încheind pe locul 3. Hamilton a câştigat cinci curse în acest sezon, între care şi precedenta etapă, în Marea Britanie. Pilotul de la Mercedes s-a aflat de opt ori pe podium în 2014, în singurele două curse în care nu s-a clasat printre primii trei, în Australia şi în Canada, el abandonând.

În urma rezultatelor din Germania, clasamentul general al piloţilor (primele zece locuri) este următorul:

1. Nico Rosberg 190 de puncte;

2. Lewis Hamilton 176;

3. Daniel Ricciardo 106;

4. Fernando Alonso 97;

5. Valtteri Bottas 91;

6. Sebastian Vettel 82;

7. Nico Hulkenberg 69;

8. Jenson Button 59;

9. Kevin Magnussen 37;

10. Felipe Massa 30.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Mercedes 366 de puncte;

2. Red Bull 188;

3. Williams 121;

4. Ferrari 116;

5. Force India 98;

6. McLaren-Mercedes 96;

7. Toro Rosso 15;

8. Lotus Renault 8;

9. Marussia 2;

10-11. Sauber, Caterham 0.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc săptămâna viitoare, pe circuitul Hungaroring de la Budapesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici