Nicolae Manea, noul director tehnic la Rapid

Nicolae Manea este, începând de sâmbătă, noul director tehnic al FC Rapid, club la care până în prezent a ocupat funcţia de secretar general, care va fi preluată de Cristian Costache, a anunţat, într-o conferinţă de presă, directorul general Constantin Zotta.

5 afișări
Imaginea articolului Nicolae Manea, noul director tehnic la Rapid

Nicolae Manea, noul director tehnic la Rapid

După promovarea lui Costache, director de comunicare a devenit Răzvan Panaitescu.

Noul director tehnic al clubului Rapid, Nicolae Manea, a declarat că va reorganiza activitatea la centrul de copii şi juniori. "Cel mai important este că Bergodi a fost unul dintre oamenii care au susţinut să vin în acest post. Nu va fi uşor la un club ca Rapid, unde jucătorii valoroşi îşi au locul lor. Nu va fi uşor nici la centul de copii şi juniori, unde va trebui reorganizat totul. Este o muncă pe care am făcut-o toată viaţa şi nu văd de ce să nu reuşesc. Nu este nimic nou. Sper să aducem jucători tineri care, uşor-uşor, să-i înlocuiască pe cei care vor pleca sau pe cei care, din cauza vârstei, se vor retrage", a spus Manea, care a preluat postul după plecarea lui Grigore Sichitiu la Ceahlăul Piatra Neamţ.

Nicolae Manea este unul dintre simbolurile clubului Rapid, unde a jucat aproape 20 de ani, începând de la copii şi juniori, până la echipa de seniori. A debutat în Divizia A în 1974 şi, un an mai târziu, marca ambele goluri cu care Rapid câştiga Cupa României, scor 2-1, în faţa Universităţii Craiova. Mai apoi a devenit căpitan de echipă şi a fost unul dintre puţinii jucători care au prins atât retrogradarea din 1977, cât şi promovarea, produsă şase ani mai târziu.

În primăvara anului 1997, a devenit antrenor principal al echipei giuleştene, până la preluarea formaţiei de către Mircea Lucescu, căruia i-a devenit secund. Plecat pentu o scurtă perioadă la Ceahlăul Piatra Neamţ, Manea a revenit ca principal la gruparea "alb-vişinie" şi a condus, în paralel, echipa naţională de tineret. Manea a părăsit Giuleştiul în anul 2000, odată cu preluarea funcţiei de antrenor de către Mircea Rednic.

De la plecarea de la Rapid, Manea a avut mai multe conflicte cu acţionarul majoritar al clubului, George Copos, pe care l-a acuzat că duce o politică de îndepărtare a fostelor glorii ale echipei. De asemenea, la începutul lunii iulie a acestui an, Manea l-a catalogat pe Copos ca fiind "comunist şi un dinamovist înfocat", ulterior fiind cooptat în staff-ul administrativ, ca secretar general.

După avasarea lui Manea, funcţia de secretar general a fost preluată de Cristian Costache, fostul director de comunicare şi responsabil cu mass-media. "Funcţia nu este chiar o noutate pentru mine, în mare, ştiu ceea ce presupune. Sper că voi reuşi să mă pliez pe caracteristica postului. Sunt convins de asta. Speranţa mea este că, de acum înainte, vocea Rapidului să se audă altfel, reprezentarea noastră în afară să fie, poate, mai puternică. Faptele vor dovedi dacă am fost o alegere bună sau nu", a spus Costache.

Directorul de comunicare, Răzvan Panaitescu, a precizat că se aşteaptă la o relaţie corectă şi deschisă cu reprezentanţii mass-media, pentru că "presa rămâne cea mai importantă punte între club şi suporteri, între club şi opinia publică".

Decizia membrilor Consiliului de Administraţie de a modifica structura conducerii administrative a venit după ce fostului director tehnic Grigore Sichitiu a devenit preşedinte executiv la clubul Ceahlăul Piatra Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici