Nicolae Stanciu a explicat de ce nu s-a aşezat în genunchi înaintea amicalului cu Anglia

  • Mijlocaşul legitimat la Slavia Praga a protestat astfel pentru a apăra un coleg de echipă.
  • Respectivul a fost suspendat în cupele europene doar pe vorbe.
  • Incidentul a avut loc la partida cu Glasgow Rangers.
2690 afișări
Imaginea articolului Nicolae Stanciu a explicat de ce nu s-a aşezat în genunchi înaintea amicalului cu Anglia

Stanciu

La finalul amicalului Anglia - România 1-0, Nicolae Stanciu a explicat de ce nu a îngenuncheat înaintea meciului.

„Am procedat la fel şi cu Slavia în sferturile Europa League cu Arsenal, mi se pare normal. Colegul meu de la Slavia a fost suspendat 10 etape fără nicio probă, doar că s-a presupus că ar fi spus acel cuvânt pe care nu îl pot rosti acum. Nu cred că asta e soluţia”, a declarat Stanciu, la ProX.

După Rangers - Slavia (sferturi UEL), UEFA l-a suspendat 10 meciuri pe Ondrej Kudela de la Slavia Praga pentru comportament rasist. Colegul lui Nicolae Stanciu a fost acuzat de folosirea unei replici rasiste la adresa lui Glen Kamara de la Rangers.

Înaintea partidei, a avut loc deja obişnuitul ritual, pe care Anglia îl are din iunie 2020, când jucătorii îngenunchează în semn de solidaritate cu mişcarea „Black Lives Matter” şi lupta împotriva rasismului, după decesul lui George Floyd, americanul ucis după intervenţia brutală a poliţiştilor.

Singurii „tricolori” care n-au făcut acest gest au fost Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu. Englezii, inclusiv stafful tehnic, au îngenuncheat, chiar dacă o mare parte a fanilor nu sunt de acord şi îi huiduie de fiecare dată.

România a jucat ultima dată împotriva Angliei la Euro 2000, când a câştigat cu 3-2, iar ultimul succes al insularilor a fost la Mondialele din '70. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici