Nicu Vlad: La CM de la Paris, sperăm la patru calificări la Jocurile Olimpice

Preşedintele FR Haltere, Nicu Vlad a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că principalul obiectiv al delegaţiei României la CM de la Paris, care debutează sâmbătă, este obţinerea a patru calificări la Jocurile Olimpice din 2012.

127 afișări
Imaginea articolului Nicu Vlad: La CM de la Paris, sperăm la patru calificări la Jocurile Olimpice

Nicu Vlad (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Marea noastră speranţă este să reuşim calificarea a patru sportivi la Jocurile Olimpice de la Londra. La finalul Campionatului Mondial se vor cumula punctele obţinute de sportivi, iar federaţia internaţională va anunţa sportivii calificaţi la Olimpiadă. Vom concura cu şapte sportivi şi ne punem toate speranţele în evoluţiile lor", a declarat preşedintele Nicu Vlad, vineri, pentru MEDIAFAX.

Lotul României la Campionatul Mondial de la Paris este format din următorii sportivi: Roxana Cocoş (categoria 63 kg), Marius Gâscan (62 kg), Antoniu Buci (69 kg), Adrian Ghişoiu (77 kg), Răzvan Martin (77 kg), Gabriel Sâncrăian (85 kg) şi Valeriu Calancea (94 kg). Primul halterofil român care va intra în competiţie este Marius Gâscan, duminică, la categoria 62 de kilograme.

Din delegaţia României ar fi trebuit să facă parte şi Ninel Miculescu, însă el a fost suspendat pe viaţă din activitatea competiţională, după ce a fost depistat pentru a doua oară pozitiv. Un alt sportiv român, Alexandru Roşu, a primit o suspendare pe patru ani, din acelaşi motiv, pierzând şi medaliile europene de bronz, cucerite anul trecut.

Ediţia din 2011 a Campionatului Mondial este a 79-a la masculin şi a 22-a la feminin şi se va desfăşura la Disneyland Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici