Noi probleme pentru Jocurile Olimpice. Surse: Japonia va declara stare de urgenţă în Tokyo / Accesul suporterilor ar putea fi interzis

  • Guvernul japonez intenţionează să impună o stare de urgenţă în Tokyo în timpul Jocurilor Olimpice, relatează presa niponă.
  • O astfel de măsură ar putea bloca complet accesul spectatorilor la evenimentele sportive.
  • Starea de urgenţă ar urma să fie în vigoare până la 22 august, scriu mai multe publicaţii din Japonia.
464 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru Jocurile Olimpice. Surse: Japonia va declara stare de urgenţă în Tokyo / Accesul suporterilor ar putea fi interzis

Noi probleme pentru Jocurile Olimpice. Surse: Japonia va declara stare de urgenţă în Tokyo / Accesul suportorilor ar putea fi interzis

Japonia a înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor cu mai puţin de trei săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice.

"Guvernul a decis să declare a patra stare de urgenţă pentru Tokyo şi a comunicat decizia autorităţilor locale", a declarat radiodifuzorul public NHK.

Miniştrii se vor consulta joi cu experţi şi vor lua o decizie oficială în cadrul unei reuniuni a grupului de lucru pentru cambaterea virusului.

Kyodo News, citând un înalt oficial guvernamental, a declarat că este probabil ca Olimpiada să se desfăşoare fără spectatori. Accesul suporterii din alte ţări este deja interzis.

Organizatorii au stabilit luna trecută o limită de 10.000 de fani, sau jumătate din capacitatea fiecărei locaţii, dar au avertizat recent că o decizie finală va fi luată după consultări cu guvernul.

Aproximativ 15% din populaţia Japoniei este complet vaccinată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici