Nord-coreenele Ri şi Kang au stabilit recorduri mondiale la haltere la Jocurile Asiatice

Halterofilele nord-coreene Ri Song Gum şi Kang Hyong Yong au stabilit sâmbătă recorduri mondiale la Jocurile Asiatice, în timp ce naţiunea izolată a dominat ziua de deschidere a competiţiei.

284 afișări
Imaginea articolului Nord-coreenele Ri şi Kang au stabilit recorduri mondiale la haltere la Jocurile Asiatice

Nord-coreenele Ri şi Kang au stabilit recorduri mondiale la haltere la Jocurile Asiatice

Ri a ridicat 92 kg la smuls şi 124 kg la aruncat - un record mondial în această categorie - pentru un total de 216 kg şi a câştigat medalia de aur la categoria de greutate de 49 kg. Acest rezultat a eclipsat precedentul record combinat de 215 kg stabilit de chinezoaica Jiang Huihua în timpul campionatelor mondiale din Arabia Saudită, în urmă cu trei săptămâni.

Kang a reuşit la total o performanţă de 233 kg cu care a câştigat titlul la categoria 55 kg, doborând recordul din 2019 de 227 kg stabilit de chinezoaica Liao Qiuyun.

Kang a ridicat 103 kg la smuls şi 130 kg la aruncat, fiecare performanţă fiind record mondial la categoria sa.

Triumful lui Ri, în vârstă de 25 de ani, a venit la cinci ani după ce a câştigat aurul la categoria 48 kg la Jocurile Asiatice de la Jakarta. Categoria respectivă nu mai există.

"Simt că eforturile mele în antrenamente nu au fost în zadar şi aş vrea să le mulţumesc antrenorului meu şi oamenilor mei", a declarat înlăcrimată Ri, citată de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici