Norvegia e noua campioană europeană la handbal feminin

  • Nordicele au câştigat cu 22-20, în faţa fostei campioane Franţa.
  • Pentru Norvegia este al 8-lea titlu de campioană europeană.
684 afișări
Imaginea articolului Norvegia e noua campioană europeană la handbal feminin

Norvegia e noua campioană europeană la handbal feminin

Ultimul meci de handbal al Campionatului European din Danemarca le-a adus faţă în faţă pe Franţa, campioana în exerciţiu, şi Norvegia, deţinătoare a 7 din cele 13 trofee decernate până la această ediţie.

Ambele echipe au avut unele indisponibilităţi, condiţii în care cei doi antrenori au încercat să surprindă. Olivier Krumbholz a renunţat la clasica apărare 6-0, trecând la un 5+1 mai agresiv, însă echipa lui a suferit în atac, mai ales pentru că portarul norvegian Silje Solberg a apărat 9 din cele 19 aruncări la poartă ale franşuzoaicelor, în prima repriză.

Franţa a fost deranjată tactic şi de faptul că Nora Mork a alternat atacurile de pe inter dreapta, cu cele de pe inter stânga.
Norvegia a avut două serii consecutive de 4-0 şi 5-0, pentru a intra la pauză cu un confortabil 14-10.

În partea secundă, în primele 20 de minute Norvegia a marcat doar 3 goluri şi Franţa a egalat, 17-17. Înainte de forcing-ul final al Norvegiei, Franţa a trecut în avantaj (19-18)pe care nu l-au menţinut decât foarte puţin timp.

Până la final elevele lui Krumbholz au mai marcat o singură dată pentru 20-20, finalul aparţinând norvegiencelor.

22-20 pentru Norvegia care câştigă al 8-lea titlu de campioană europeană.

Argint pentru Franţa, care nu reuşeşte să îşi apere titlul din 2018. Nora Mork, fosta handbalistă de la CSM Bucureşti, a fost desemnată golghetera turneului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici