Norvegia - în premieră campioană olimpică la handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a Norvegiei a câştigat, sâmbătă, pentru prima dată în istoria sa, finala Jocurilor Olimpice, în faţa campioanei mondiale Rusia, de care a dispus cu scorul de 34-27 (18-13).

112 afișări
Imaginea articolului Norvegia - în premieră campioană olimpică la handbal feminin

Norvegia - în premieră campioană olimpică la handbal feminin (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Nordicele au umilit echipa Rusiei, favorita numărul unu la medalia de aur, încă din primele minute, când tabela a arătat 8-1 (min. 8) şi 13-3 (min. 15). Ritmul rapid de joc al echipei antrenate de Marit Breivik a fost principala armă în confruntarea cu mult mai masivele, dar şi lentele rusoaice, care la pauză erau încă dominate (18-13). Norvegia a continuat în acelaşi ritm până la final, fiind imposibil de contracarat de trupa lui Evgheni Trefilov, care a părăsit terenul cu fruntea plecată, în timp ce adversarele au savurat câştigarea titlului olimpic în stilul caracteristic, cu o bucurie contagioasă. Scor final: 34-37.

Medalia de bronz a fost câştigată de echipa Coreei de Sud, care a învins, în finala mică, reprezentativa Ungariei, cu scorul de 33-28 (13-15). În disputa pentru locurile 5-6, Franţa a ieşit învingătoare în faţa Chinei, cu scorul de 31-23 (15-10), în timp ce România a învins Suedia, pentru, locul şapte, cu 34-30 (17-15).

În All Star Team al Jocurilor Olimpice, specialiştii prezenţi au votat-o drept cea mai bună extremă dreapta a competiţiei pe Ramona Maier, alături de portarul Katrine Lunde (Norvegia), extrema stângă Orsolya Verten (Ungaria), interul stânga Ludmila Postnova (Rusia), centrul Oh Seong Ok (Coreea de Sud), pivotul Else Marthe Lybekk (Norvegia) şi interul dreapta Irina Bliznova (Rusia).

Naţionala României a încheiat competiţia pe locul şapte, din 12 echipe participante, obiectivul fiind însă urcarea pe podium. Cotată cu a treia şansă la titlul olimpic, echipa României a obţinut prin clasarea pe locul şapte acelaşi rezultat ca la ultima participare, la ediţia Sydney (2000).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici