Nou record de goluri marcate într-o etapă în Premier League

  • Echipele din Premier League au marcat împreună 45 de goluri în etapa a 23-a.
  • Acesta este un nou record stabilit de când competiţia e de 20 de echipe.
  • Opt goluri au fost marcate în meciul Newcastle - Luton (4-4), în timp ce cele mai puţine au fost înregistrate la Bournemouth - Nottingham Forest (1-1).
212 afișări
Imaginea articolului Nou record de goluri marcate într-o etapă în Premier League

Nou record de goluri marcate într-o etapă în Premier League

Cele 45 de goluri marcate de cluburile din Premier League în acest weekend reprezintă un nou record pentru o etapă cu 10 meciuri. Precedentul record, de 44, a fost stabilit în etapa a doua a sezonului 2020/21 şi egalat în etapa 34 a campaniei 2022/23.

În etapa 19 din sezonul 2021/22, echipele au marcat 45 de goluri, dar trei dintre aceste meciuri au fost amânate iniţial din cauza focarelor de Covid-19 şi s-au jucat la o dată ulterioară, deci nu sunt luate în calcul pentru acest record. De asemenea, s-au marcat 53 de goluri în etapa 42 din sezonul inaugural 1992/93, dar acest lucru s-a întâmplat când Premier League avea 22 de echipe în loc de 20.

Weekend-ul record a început la Goodison Park, unde Everton a smuls o remiză 2-2 cu Tottenham Hotspur în meciul de sâmbătă.

Au fost apoi 17 goluri în cele trei meciuri de la ora 17:00 - Newcastle United a remizat 4-4 pe teren propriu cu Luton Town, în timp ce Brighton & Hove Albion i-a învins pe rivalii de la Crystal Palace cu 4-1 şi Burnley a revenit de la două goluri în urmă, pentru a remiza 2-2 cu Fulham. Aston Villa a învins-o pe Sheffield United cu 5-0 pe Bramall Lane, în ultimul meci al zilei.

Duminică s-a înregistrat cel mai mic scor, când Bournemouth şi Nottingham Forest au remizat 1-1 pe Vitality Stadium. Apoi, Chelsea a fost învinsă acasă cu 4-2 de Wolves, Manchester United s-a impus cu 3-0 în faţa lui West Ham United, iar Arsenal a obţinut o victorie crucială cu 3-1 în faţa liderului Liverpool.

Acţiunea s-a încheiat luni seară pe Gtech Community Stadium, unde Manchester City a revenit din urmă pentru a învinge Brentford cu 3-1, iar hat-trick-ul lui Phil Foden a dus numărul total de goluri ale etapei la 45 pentru etapa 23.

Premier League se întoarce pentru săptămâna de joc 24, cu Man City găzduind-o pe Everton sâmbătă la prânz. Duminică, Arsenal se deplasează la West Ham şi Aston Villa găzduieşte Man Utd, înainte ca Crystal Palace să primească luni seara pe Chelsea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici