Nou record mondial la semimaraton: kenyanul Kibiwott Kandie, primul atlet ce a reuşit să coboare sub 58 de minute

  • Kenyanul Kibiwott Kandie a stabilit un nou record mondial la semimaraton, într-o cursă de la Valencia în care primi patru clasaţi au bătut cu toţii recordul anterior.
  • Kandie a coborât cu 29 de secunde sub anteriorul record, stabilit de compatriotul său Geoffrey Kamworor la Copenhaga anul trecut. Kenyanul a finalizat cursa cu timpul de 57,32 minute.
  • Cursa a fost una destul de strânsă, câştigătorul fiind urmat de ugandezul Jacob Kiplimo, la doar numai 5 secunde, ceea ce face ca şi timpul acestuia să fie mai bun decât vechiul record.
603 afișări
Imaginea articolului Nou record mondial la semimaraton: kenyanul Kibiwott Kandie, primul atlet ce a reuşit să coboare sub 58 de minute

Nou record mondial la semimaraton: kenyanul Kibiwott Kandie, primul atlet ce a reuşit să coboare sub 58 de minute

Tot sub timpul performanţei de anul trecut s-au încadrat şi atleţii de pe locurile 3 şi 4, kenienii Rhonex Kipruto, la 17 secunde de primul loc şi colegul său Alexander Mutiso, la 24 de secunde.

În cursa feminină, etiopianca Genzebe Dibaba a câştigat cu un avans de 21 de secunde (1:05:18) faţă de kenianca Sheila Chepkirui, locul trei revenindu-i etiopiencei Senbere Teferi.

Acest record vine şi în contextul în care duminică World Athletics şi-a modificat regulile pentru a permite pantofilor prototip să fie folosiţi din nou în curse, cu excepţia Olimpiadei şi a seriilor World Athletics. În ianuarie 2020, organismul mondial care conduce atletismul a decis că orice nouă tehnologie de încălţăminte dezvoltată după 30 aprilie ar trebui să fie disponibilă pe piaţa liberă timp de patru luni înainte ca cineva să o poată folosi în competiţie.

Recordul său este cel mai recent dintr-o serie de recorduri mondiale în ultimele luni.

Ugandezul Joshua Cheptegei a bătut recordul mondial la 10.000 metri, iar etiopianca Letesenbet Gidey a stabilit un nou punct de referinţă în cursa 5.000 metri, în cadrul altei curse desfăşurate tot în Valencia, în octombrie.

Britanicul Mo Farah şi olandeza Sifan Hassan au doborât la rândul lor recordurile la cursa de o oră la Bruxelles, în luna septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici