Noua Zeelandă câştigă aproape 70 de milioane de dolari din Cupa Mondială feminină

Noua Zeelandă a obţinut un beneficiu economic net de 109,5 milioane de dolari neo-zeelandezi (67,87 milioane dolari americani) din găzduirea alături de Australia a Cupei Mondiale de fotbal feminin la începutul acestui an, potrivit unui raport guvernamental de evaluare a impactului, publicat vineri.

99 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă câştigă aproape 70 de milioane de dolari din Cupa Mondială feminină

Noua Zeelandă câştigă aproape 70 de milioane de dolari din Cupa Mondială feminină

Raportul a precizat că 27.000 de persoane au vizitat ţara în timpul turneului din perioada 20 iunie-20 iulie şi au cheltuit peste 80 de milioane de dolari neozeelandezi pe cazare, mese, transport şi cumpărături.

În ciuda faptului că sunt mai cunoscuţi pentru entuziasmul lor pentru rugby, neozeelandezii au îmbrăţişat şi ei turneul, cu peste 740.000 de bilete emise pentru cele 29 de meciuri care au avut loc în Auckland, Wellington, Hamilton şi Dunedin.

Deşi vânzările de bilete au fost slabe pentru unele dintre meciuri, iar FIFA a oferit mii de bilete gratuit, recordul de audienţă pentru un meci de fotbal în această ţară a fost depăşit de trei ori la Eden Park din Auckland.

Neozeelandei i-au fost returnaţi 1,34 dolari neozeelandezi din fiecare dolar investit în turneu, se arată în raport, iar beneficiul economic total a fost mai mult decât dublu faţă de ceea ce se aştepta guvernul.

"A fost cel mai mare şi cel mai de succes eveniment sportiv feminin din toate timpurile, depăşind aşteptările atât pe teren, cât şi în afara lui", a declarat Kylie Hawker-Green, manager de evenimente majore la Ministerul pentru Afaceri, Inovare şi Ocuparea Forţei de Muncă, citat de Reuters.

"A cucerit inimile naţiunii, a ridicat fotbalul feminin şi sportul în general, consolidând în acelaşi timp reputaţia globală a Noii Zeelande ca gazdă excepţională a unui eveniment major."

Turneul a generat mai mult de 570 de milioane de dolari pentru FIFA, permiţând organismului de conducere mondial să realizeze profit, în ciuda unei creşteri mari a premiilor în bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici