Novak Djokovic este în aşteptarea deciziei privind viza de intrare în Australia. Iată scenariile posibile

Tragerea la sorţi a tabloului de concurs la Australian Open a fost efectuată avându-l pe sârbul Novak Djokovic în urne.

2481 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic este în aşteptarea deciziei privind viza de intrare în Australia. Iată scenariile posibile

Novak Djokovic este în aşteptarea deciziei privind viza de intrare în Australia. Iată scenariile posibile

Deşi viza lui Novak Djokovic a fost reactivată luni şi a fost eliberat din detenţie, ministrul imigraţiei din Australia ar putea totuşi să-i revoce viza şi să înceapă procedurile de expulzare, mai ales că „dosarul” său are multe hibe.

Justin Quill, partener la o firmă de avocatură australiană din Melbourne, a oferit pentru CNN câteva informaţii despre cum se poate soluţiona acest impas legal.

Guvernul „a suferit deja o mare jenă luni, când a trebuit să capituleze dramatic în faţa instanţei federale”, a declarat Quill. „Pur şi simplu, nu îşi pot permite, din punct de vedere al popularităţii, să se întâmple asta din nou”. Acesta poate fi parţial motivul pentru care ministrul imigrării, Alex Hawke, îşi amână decizia.

Poate cere „interdicţie temporară”

Ar putea Djokovic să facă recurs din nou? Răspunsul este pozitiv. Chiar dacă Hawke va alege să-i revoce viza lui Djokovic, starul tenisului ar putea cere o interdicţie temporară de la judecător. În timpul analizării situaţiei sale, ar putea rămâne în ţară şi să facă recurs la decizie. Djokovic ar trebui să arate judecătorului că are motive întemeiate pentru a protesta împotriva deciziei.

Ar putea guvernul să-l lase pe Djokovic să rămână? Hawke ar putea alege să-l lase pe starul tenisului să rămână în ţară, dacă guvernul nu are un caz suficient de puternic, pentru a-l alunga.

Care este termenul-limită pentru luarea unei decizii? Nu există unul clar fizat, din punct de vedere legal. Decizia ar trebui să apară până când începe Australian Open, adică până luni, a precizat Quill.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici