Novak Djokovic îl va înfrunta pe Carlos Alcaraz în finala de la Cincinnati Open

Novak Djokovic va avea şansa de a-şi lua revanşa în finala de la Wimbledon în faţa lui Carlos Alcaraz, când cei doi se vor întâlni în finala de la Cincinnati Open.

362 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic îl va înfrunta pe Carlos Alcaraz în finala de la Cincinnati Open

Novak Djokovic îl va înfrunta pe Carlos Alcaraz în finala de la Cincinnati Open

Alcaraz, numărul unu mondial, l-a învins pe polonezul Hubert Hurkacz cu 2-6 7-6 (7-4) 6-3 în semifinala de sâmbătă. Pe urmă, Djokovic, numărul doi mondial, a trecut de germanul Alexander Zverev cu 7-6 (7-5) 7-5 şi s-a calificat în meciul cu Alcaraz.
 
"Este cea mai mare provocare pentru mine în acest moment", a declarat Djokovic.
 
Alcaraz, în vârstă de 20 de ani, l-a învins pe sârb în cinci seturi în finala de luna trecută de la Wimbledon şi a câştigat două din cele trei întâlniri de până acum.
 
"Este un test foarte bun înainte de US Open", a declarat Djokovic, în vârstă de 36 de ani. "Evident, sunt condiţii diferite. Acum va fi prima întâlnire pe un teren dur. Este încă în faţa celui mai bun jucător din lume acum, care este în formă. Este cea mai mare provocare pe care aş putea să o înfrunt, aşa că abia aştept".
 
Victoria lui Alcaraz în faţa lui Hurkacz îl duce pe spaniol în a opta sa finală din 2023. De asemenea, el este cel mai tânăr finalist de la Cincinnati Open după Pete Sampras, în vârstă de 19 ani, în 1991, potrivit BBC.
 
La 36 de ani, Djokovic ar putea deveni cel mai în vârstă campion de la Cincinnati din Era Open - Ken Rosewall avea 35 de ani când a câştigat în 1970.
 
El a câştigat titlul de două ori anterior, în 2018 şi 2020.
 
Djokovic joacă în primul său turneu în America din 2021, după ce a ratat US Open de anul trecut şi alte turnee din cauza statutului său de vaccinare Covid.
 
El va încerca să obţină al 24-lea titlu de Grand Slam la US Open, care va începe pe 28 august.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici