Novak Djokovic, în semifinale la Madrid după abandonul lui Kei Nishikori

Kei Nishikori (8 ATP) a declarat forfait, vineri dimineaţă, înaintea duelului din sferturi cu Novak Djokovic (2 ATP). Sârbul avansează astfel în semifinale, acolo unde îl aşteaptă pe învingătorul partidei dintre Rafael Nadal (5 ATP) şi David Goffin (10 ATP).

295 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic, în semifinale la Madrid după abandonul lui Kei Nishikori

Novak Djokovic, în semifinale la Madrid după abandonul lui Kei Nishikori

Ziua sferturilor masculine de la Madrid a început cu o gaură în program. Novak Djokovic a trecut în semifinale fără a juca vreun schimb de mingi, după ce adversarul său a preferat să nu îşi pună în pericol participarea la cel de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

Kei Nishikori şi-a început sezonul de zgură, la Madrid, după o lună şi jumătate de pauză forţată de o accidentară suferită în timpul Mastaersului de la Miami. Japonzeul îşi planificase o revenire la Barcelona, dar s-a reaccidentat şi a renunţat după alcătuirea tabloului. După o săptămână de pauză, şi-a testat încheietura mâinii drepte la Madrid, i-a învins pe Schwartzman şi pe Ferrer (2-0), dar a continuat să vorbească despre fragilitatea acesteia. Vineri dimineaţă, Nishikori a decis să joace cartea sigură: a renunţat la un duel fizic dur cu sârbul Novak Djokovic şi priveşte mai departe, la imaginea de ansamblu.

"Încheietura nu este la sută la sută şi prefer să nu îmi asum riscuri. Sper să fiu pregătit să joc la Roma, dar cel mai important este Roland Garros-ul", a declarat Nishikori.

Japonezul are în circuit reputaţia unui jucător care nu ştie să îşi managerieze accidentările: forţează dincolo de limite, joacă prea multe turnee, revine înainte de a fi refăcut. Iar în CV-ul său apar nu mai puţin de 20 de abandonuri: 15 în timpul partidei şi 5 "walkovers" - adică meciuri la care nici măcar nu s-a mai prezentat - statistică pe care departamentul de statistică ATP o confirmă.

Abandonurile lui Kei Nishikori în circuitul ATP (doar pe tablourile principale ATP, fără turnee Challenger sau ITF):

2017 – 1 –Madrid (sferturi)
2016 – 3 – Tokyo (optimi), Wimbledon (optimi), Halle (optimi – WO)
2015 – 3 – Paris (optimi), Wimbleldon (tur 2 - WO), Halle (semifinale)
2014 – 3 – Madrid (finală), Miami (semifinale - WO), Delray Beach (optimi)
2013 – 2 – Delray Beach (primul tur), Brisbane (semifinală)
2012 – 2 – Paris (optimi - WO), Barcelona (sferturi)
2011 – 1 – US Open (primul tur)
2010 – 2 – US Open (tur 3), Eastbourne (primul tur)
2009 – 1 – Auckland (primul tur)
2008 – 2 – Wimbledon (primul tur), Nottingham (primul tur) (plus alte trei retrageri – în calificările de la Memphis şi alte 2 turnee Challenger)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici