Novak Djokovic, nemulţumit de decizia oficialilor englezi: „Interzicerea ruşilor de la Wimbledon este o greşeală”

Decizia de la Wimbledon de a interzice accesul jucătorilor ruşi şi bieloruşi la turneul din acest an, ca urmare a invaziei din Ucraina, a fost greşită şi lipsită de respect, a declarat luni, Novak Djokovic, numărul unu mondial.

587 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic, nemulţumit de decizia oficialilor englezi: „Interzicerea ruşilor de la Wimbledon este o greşeală”

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a luat această decizie în urma invaziei Rusiei din februarie.

Ca urmare, Wimbledon a fost lipsit de punctele de clasament de către ATP şi WTA Tours din cauza deciziei de a exclude jucătorii din cele două ţări.

Clasamentele determină capacitatea unui jucător de a se înscrie la evenimente de tenis şi de a primi locuri în clasament.

„La nivel personal, desigur, fără a avea şansa de a juca şi de a-mi apăra cele 4.000 de puncte din Australia şi Wimbledon, voi fi nevoit să renunţ la ele în acest an", a declarat Djokovic.

„La nivel personal, individual, sunt afectat foarte negativ de acest lucru", a mai spus sârbul după victoria din primul tur la Roland Garros.

Djokovic, care a ratat ediţia din acest an a Openului Australiei, a declarat că răspunsul ATP şi WTA la decizia de la Wimbledon a fost o reacţie la o greşeală.

„Colectiv, mă bucur că jucătorii s-au unit şi au arătat la Grand Slam că atunci când se întâmplă o greşeală trebuie să arătăm că vor exista consecinţe", a spus el.

„Cred că interdicţia de la Wimbledon a fost o decizie greşită. Nu o susţin deloc. Dar în aceste momente este un subiect sensibil şi orice decizie va crea multe conflicte".

"Nu a existat niciodată, din păcate, o comunicare puternică venită din partea Wimbledon. De aceea cred că este greşit."

Organismele care guvernează tenisul au interzis la rândul lor Rusia şi Belarus din competiţiile internaţionale pe echipe, dar au permis jucătorilor din cele două ţări să concureze cu statut neutru.

Măsura de la Wimbledon a fost condamnată de organismele de conducere a tenisului ca fiind discriminatorie.

„Este o situaţie unică şi ciudată, dar un Grand Slam este un Grand Slam", a declarat Djokovic, adăugând că plănuieşte să joace la turneu.

„Wimbledon a fost întotdeauna visul meu încă de când eram copil. Nu mă uit la el prin prisma punctelor sau a premiilor în bani, dar trebuie să existe nişte standarde cu un anumit respect reciproc", a mai spus el.

„Acesta este una dintre acele tipuri de decizii în care întotdeauna va exista cineva care va suferi mai mult. Este o situaţie în care se pierde".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici