Novak Djokovic, pe lista participanţilor la Australian Open. O mare absenţă pe tabloul feminin

  • Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, a fost inclus miercuri pe lista oficială de înscrieri pentru ediţia de anul viitor a Openului Australiei.
  • Sârbul aleargă după recordul de Grand Slam-uri, acum are 20, la fel ca rivalii Federer şi Nadal.
  • De pe listă de pe care însă lipseşte Serena Williams, de 23 de ori campioană de Grand Slam, în proba de simplu a Grand Slam-ului de la Antipozi.
559 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic, pe lista participanţilor la Australian Open. O mare absenţă pe tabloul feminin

Novak Djokovic, pe lista participanţilor la Australian Open. O mare absenţă pe tabloul feminin

Djokovic a refuzat să dezvăluie statutul său de vaccinare, în ciuda faptului că toţi jucătorii, oficialii, personalul şi fanii de la turneul ce se desfăşoară în perioada 17-30 ianuarie, la Melbourne Park, trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID-19.

Informaţiile din presa australiană susţin că toţi cei de pe lista de înscrieri trebuiau să fie vaccinaţi sau să aibă o scutire medicală. Tennis Australia nu a răspuns încă la o solicitare de confirmare a acestei reguli, transmisă de Reuters.

Djokovic, care va lupta pentru atingerea performanţei record de 21 de titluri de simplu de Grand Slam, dacă va juca la turneu, a declarat săptămâna trecută că va lua o decizie "foarte curând" cu privire la participarea sa la turneul din Australia.

Jucătorul în vârstă de 34 de ani a fost, de asemenea, numit în echipa Serbiei pentru Cupa ATP, care va avea loc la Sydney, la începutul lunii ianuarie, confor listei publicate marţi.

Pentru a juca la Sydney fără a fi vaccinat, guvernul statului ar trebui să solicite o scutire pentru Djokovic, iar acesta ar trebui să se supună unei carantine de 14 zile la sosire.

Serena Williams, care a câştigat ultimul dintre cele şapte titluri de la Australian Open în 2017, a avut un sezon afectat de accidentări şi nu a mai jucat de când a abandonat meciul din primul tur de la Wimbledon, în iunie, din cauza accidentării la picior.

Organizatorul turneului, Craig Tiley, a declarat luna trecută că americanca în vârstă de 40 de ani, care mai are nevoie de un titlu de Grand Slam pentru a egala recordul feminin de 24 de succese deţinut de Margaret Court, va juca la Melbourne Park.

După înfrângerea din semifinala pierdută în faţa lui Naomi Osaka, la ediţia din acest an a Australian Open, Williams s-a oprit pentru un moment şi şi-a pus mâna pe inimă în timp ce părăsea Rod Laver Arena, fiind ovaţionată în picioare, după care a izbucnit în lacrimi în timpul conferinţei de presă.

Lipsa numelui ei de pe lista de start consemnează cea mai importantă absenţă a primului Grand Slam al sezonului viitor, după ce Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam, confirmase deja că va lipsi de la eveniment, deoarece se recuperează după o nouă rundă de operaţii la genunchi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici