Novak Djokovic şi Rafael Nadal dispută duminică finala turneului Australian Open

Cei mai buni jucători de tenis ai momentului, potrivit clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal îşi dispută duminică finala turneului Australian Open. Este pentru a opta oară când cei doi se întâlnesc într-o finală de turneu de Mare Şlem.

718 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic şi Rafael Nadal dispută duminică finala turneului Australian Open

Novak Djokovic şi Rafael Nadal dispută duminică finala turneului Australian Open

Acum şapte ani, Novak Djokovic şi Rafael Nadal se înfruntau în finala Australian Open, pe arena Rod Laver, într-o partidă ce a durat cinci ore şi 53 de minute. Confruntarea din 2012 a intrat în istorie drept cea mai lungă finală de turneu de Mare Şlem jucată vreodată, record şi pentru fiecare dintre tenismeni. S-au jucat atunci 369 de game-uri şi au fost câştigate 11 break-uri. Finala de atunci a fost câştigată de sârb. "Pentru astfel de meciuri trăieşti, ca jucător de tenis, pentru finalele de Grand Slam şi ca să joci contra celor mai buni. Ce poţi cere mai mult? Acesta este locul în care vrei să fii", spunea Novak Djokovic, la finalul partidei.

Duminică, sârbul încearcă să câştige cel de-al şaptelea titlu la Australian Open, fiind acum la egalitate cu Federer şi Emerson, cu şase trofee ridicate la Melbourne. Dacă reuşeşte, Novak Djokovic îl va egala pe legendarul campion american Pete Sampras la trofee de Mare Şlem câştigate, 14.

De cealaltă parte, Rafael Nadal încearcă să câştige cel de-al 18-lea titlu de Mare Şlem şi să se apropie considerabile de recordul deţinut de marele campion elveţian Roger Federer, care are în palmares 20 de astfel de trofee.

“Ne provocăm unul pe celălalt sdă jucăm cel mai bun tenis pe care-l ştim. Acum e practic încă un episod. Am găsit soluţii pentru jocul lui Djokovic întreaga mea carieră, la fel cum a făcut şi el cu mine. Este vorba mereu de momente. În cele mai bune momente ale sale, este foarte greu de învins. Eu, în cele mai bune momente ale mele, sunt de asemenea un oponent destul de dificil", a declarat spaniolul, înaintea meciului.

Novak Djokovic şi Rafael Nadal sunt jucătorii de tenis care s-au întâlnit cel mai des în întreaga perioadă competiţională de după 1968, respectiv de 52 de ori. Sârbul conduce scorul direct, cu 27 de victorii contra celor 25 ale spaniolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici