Novak Djokovici, finalist la Wimbledon: Visele mele devin realitate

Sârbul Novak Djokovici, care va deveni numărul unu mondial luni, după calificarea în finala de la Wimbledon, a declarat, vineri, că visele sale se transformă în realitate şi că prezenţa în ultimul act al competiţiei londoneze este "una dintre cele mai importante realizări".

112 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovici, finalist la Wimbledon: Visele mele devin realitate

Novak Djokovici, finalist la Wimbledon: Visele mele devin realitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este una dintre cele mai importante realizări şi una dintre cele mai frumoase zile din carieră. La sfârşitul meciului, nu prea am ştiut cum să-mi arăt emoţiile. Eram foarte fericit. Este unul din acele momente pe care nu-l poţi descrie. Când îţi aminteşti de întreaga ta carieră, de copilărie. Visele încep să devină realitate. Să ştii că vei deveni numărul unu mondial şi că vei juca finala turneului tău favorit este ceva special", a declarat Djokovici.

Novak Djokovici, al doilea favorit al competiţiei, l-a învins, vineri, cu scorul de 7-6 (4), 6-2, 6-7 (9), 6-3, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, al 12-lea favorit, şi s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon, sârbul urmând să ocupe începând de luni prima poziţie în clasamentul ATP. Djokovici a avut nevoie ceva mai mult de trei ore pentru a impune în faţa francezului situat pe locul 19 ATP.

Dublul câştigător al turneului de la Australian Open (2008 şi 2011) este pentru prima dată în finală la Wimbledon, care va fi a cincea sa finală de Grand Slam. Djokovici a mai disputat două finale la US Open (2007 şi 2010), pe care le-a pierdut.

Sârbul va trece în premieră pe primul loc al clasamentului ATP indiferent de rezultatul finalei pe care o va disputa, duminică, împotriva învingătorului dintre Rafael Nadal, actualul lider ATP, şi britanicul Andy Murray, locul 4 ATP şi al patrulea favorit.

El va fi primul jucător din Serbia care va deveni numărul unu mondial şi îi va succede lui Rafael Nadal, care deţinea această poziţie din 7 iunie 2010, când spaniolul l-a înlocuit pe elveţianul Roger Federer. Va fi pentru prima dată din 2 februarie 2004 când prima poziţie în clasamentul ATP nu va fi ocupată de Federer sau Nadal.

Înainte de a disputa finala de la Wimbledon, bilanţul său în acest sezon este de 47 de victorii şi o înfrângere, cea în faţa elveţianului Roger Federer în semifinalele turneului de la Roland Garros, la începutul lunii iunie. În acest sezon, sârbul a câştigat şapte turnee, dintre care Openul Australiei şi patru Masters 1000 (Indian Wells, Miami, Madrid şi Roma).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici