Numirea noului selecţioner al Cehiei, amânată

Federaţia Cehă de Fotbal (CMFS) a amânat până la mijlocul lunii iulie numirea noului selecţioner al naţionalei, după ce Karel Bruckner a demisionat în urma eliminării în faza grupelor de la turneul final al Campionatului European.

12 afișări
Imaginea articolului Numirea noului selecţioner al Cehiei, amânată

Karel Bruckner, fostul selecţioner al Cehiei (Imagine: Mediafax/AFP)

Secundul lui Bruckner, Petr Rada, care antrenează în acest moment echipa FK Teplice, dar şi managerul sportiv al clubului Sparta Praga, Jozef Chovanec, sunt principalii candidaţi, potrivit conducătorilor CMFS. "Cei doi tehnicieni au indicat că îşi pot rezilia fără probleme contractele actuale", a spus vicepreşedintele forului ceh, Vlastimil Kostal.

Un al treilea candidat, Ivan Hasek, favoritul opiniei publice şi al presei sportive din Cehia, a anunţat că nu este interesat de postul de selecţioner, în urma unei întrevederi cu Kostal. Federaţia cehă nu exclude nici varianta unui antrenor străin. Printre tehnicienii vizaţi se numără germanul Klaus Toppmoller, demis recent de la naţionala Georgiei, şi brazilianul Carlos Alberto Torres, selecţionerul Azerbaidjanului între februarie 2004 şi iunie 2005. "Probabilitatea ca Torres să fie ales este însă mică, din cauza diferenţelor dintre fotbalul brazilian şi cel ceh", a afirmat oficialul Federaţiei.

Eliminarea Cehiei de la Euro-2008 a dus la plecarea selecţionerului Karel Bruckner, la demisia simbolică a lui Vlastimil Kostal din funcţia de manager al echipei naţionale, acesta păstrându-şi însă funcţia din CMFS, dar şi la retragerea din naţională a atacantului Jan Koller şi a mijlocaşului Tomas Galasek.

Reprezentativa Cehiei a făcut parte din grupa A a Campionatului European, fiind eliminată alături de Elveţia, în timp ce Turcia şi Portugalia s-au calificat în sferturile de finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici