Rezumat Premier League  Nunez aduce puncte pentru Liverpool, Manchester United o surclasează pe Tottenham

Liverpool şi-a menţinut noul avânt, iar Darwin Nunez a marcat singurul gol al victoriei cu 1-0 în faţa lui West Ham United în Premier League, în timp ce Tottenham Hotspur, echipă ce era pe val, a pierdut miercuri cu 2-0 pe terenul lui Manchester United. Chelsea a remizat în deplasarea la Brentford.

257 afișări
Imaginea articolului Nunez aduce puncte pentru Liverpool, Manchester United o surclasează pe Tottenham

Liverpool FC, Facebook

Şirul de patru victorii consecutive în campionat al lui Chelsea a luat sfârşit, „albaştrii” remizând, 0-0, pe terenul lui Brentford.

Newcastle United şi-a consolidat locul în primele şase, în clasamentul Premier League, cu o victorie cu 1-0 pe teren propriu în faţa unei echipe în dificultate, Everton.

Southampton a redus presiunea asupra managerului Ralph Hasenhuttl cu o victorie cu 1-0 împotriva rivalilor de pe coasta de sud, Bournemouth, ieşind din zona retrogradării.

Victoria cu 1-0 a lui Liverpool în weekend în faţa campioanei Manchester City părea că va aduce descătuşarea după un debut de sezon inconstant, dar „cormoranii” au fost nevoiţi să muncească din greu cu West Ham.

În cele din urmă, s-au mulţumit cu prima reuşită la echipă a lui Nunez, prima achiziţie de vară a clubului de pe Anfield, care a marcat în minutul 22 cu o lovitură de cap bine plasată, după o centrare a lui Kostas Tsimikas.

Nunez a nimerit şi bara, mai târziu, cu un şut puternic, dar West Ham ar fi putut lua cu uşurinţă un punct, având la rândul ei câteva posibilităţi de a egala.

Penalty-ul lui Jarrod Bowen a fost apărat de Alisson chiar înainte de pauză, în timp ce Tomas Soucek şi Said Benrahma au avut ocazii mari pentru vizitatori pe final.

Liverpool a urcat pe locul şapte cu 16 puncte din 10 meciuri, la două puncte în spatele lui Newcastle şi la trei în spatele lui Manchester United.

"Nu stau aici gândindu-mă că ar trebuit să fie un meci uşor pentru noi, dar am obţinut rezultatul şi cred că l-am meritat", a declarat managerul lui Liverpool, Jürgen Klopp, care a primit cartonaşul roşu în timpul victoriei cu City.

„Norocul nu a fost întotdeauna de partea noastră, dar poate că astăzi l-am avut, sau l-am avut pe Ali, oricum vreţi să priviţi lucrurile.

"Sunt trei puncte în plus, masive".
Man United începe să prindă formă


După un început dificil, Man Utd începe să arate din ce în ce mai bine sub conducerea managerului olandez Erik ten Hag şi a adăugat Tottenham pe lista victoriilor deja obţinute împotriva lui Liverpool şi a liderului Arsenal.

Doar seria de parade ale portarului Hugo Lloris au făcut ca United să nu obţină o victorie mai categorică, Tottenham a irosit şansa de a trece pe locul al doilea.

United a trimis 18 şuturi la poarta lui Spurs în prima repriză fără să înscrie, dar în cele din urmă a trecut în avantaj când şutul lui Fred a fost deviat de Lloris, în minutul 47.

„Diavolii” au continuat să pună presiune şi au închis socotelile în minutul 69, când Bruno Fernandes a trimis în plasă cu un şut în forţă, după o respingere anterioară.

Ronaldo a fost rezervă şi a părăsit banca în minutul 90, gest ce i-a adus ulterior criticile fanilor.

 

Newcastle, care nu a pierdut decât o singură dată în tot sezonul şi începe să pară o candidată la un loc în Europa, a trecut de Everton cu un gol marcat de Miguel Almiron.

Internaţionalul paraguayan a trimis un şut cu efect de la marginea careului în colţul scurt, imediat după jumătatea de oră, pentru a duce pe Everton la a treia înfrângere consecutivă.

Chelsea a păstrat pentru a cincea oară consecutiv parta intactă în toate competiţiile, dar echipa lui Graham Potter nu a reuşit să treacă de Brentford, care a avut cele mai mari ocazii în derby-ul din vestul Londrei.

Chelsea rămâne pe locul patru în clasament cu 20 de puncte, la trei în spatele lui Tottenham, cu un meci mai puţin, dar începe deja să se îndepărteze de ritmul stabilit de echipele din fruntea clasamentului şi se confruntă cu ceea ce pare a fi deja o luptă tensionată pentru un loc în Liga Campionilor.

„Ei au avut câteva ocazii, noi am avut câteva, am terminat meciul mai dominanţi, dar a fost un punct câştigat cu greu împotriva unei echipe care îţi face viaţa dificilă", a declarat Potter, încă neînvins după ce l-a înlocuit pe Thomas Tuchel la începutul lunii septembrie.

Lovitura de cap din prima repriză a lui Che Adams i-a adus victoria lui Southampton la Bournemouth - prima victorie în şase meciuri, care îi urcă pe locul 14, cu 11 puncte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici