O baschetbalistă de origine română face istorie în campionatul american

O baschetbalistă de origine română face istorie în campionatul american, fiind prima jucătoare care a reuşit un triplu-dublu în trei reprize, potrivit CNN.

1498 afișări
Imaginea articolului O baschetbalistă de origine română face istorie în campionatul american

Sabrina Ionescu de la New York Liberty este prima jucătoare din istoria WNBA care a reuşit un triplu-dublu în trei sferturi. Vedeta lui New York Liberty, Sabrina Ionescu, a bătut recordul în înfrângerea de duminică a echipei sale, în faţa lui Chicago Sky.

Pe lângă faptul că a devenit a patra jucătoare din istoria WNBA care înregistrează mai multe „triple-duble”, Ionescu este prima jucătoare care reuşeşte această performanţă în doar trei sferturi. Ea a avut 27 de puncte, 13 recuperări şi 12 pase decisive în partida de duminică

În 2020, Ionescu a fost cea mai mediatizată debutantă în WNBA din ultima perioadă.

O accidentare la gleznă a limitat-o la doar trei meciuri în primul său sezon şi a continuat să o afecteze şi în sezonul 2021. Drept urmare, liderul din toate timpurile la capitolul triplu-dublu în campionatul studenţesc nu a mai fost prezenţa dinamică pe care o avea la echipa universităţii din Oregon. În 2022, Sabrina Ionescu a început să-şi revină chiar dacă echipa sa are o serie de şapte înfrângeri. Duminică, ea avea o medie de 16,8 puncte, 5,7 recuperări şi 5,1 pase decisive.

Evoluţia lui Ionescu ar putea avea efecte semnificative pentru Liberty. Specialiştii susţin că în jurul jucătoarei cu origine română va fi reconstruită echipa din New York, alte vedete putând fi atrase de perspectivele proiectului.

Sabrina Ionescu este de origine româna, ambii părinţi fiind români. Ea s-a născut în SUA, are 24 de ani şi vorbeşte limba română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici