O medalie de aur, două de argint şi trei de bronz pentru canotorii români la regata de la Lucerna

România a obţinut 6 medalii la regata de canotaj de la Lucerna desfăşurată în acest weekend în Elveţia, în cadrul celei de a 3-a etape a Cupei Mondiale. Echipajul de dublu vâsle feminin, alcătuit din Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat singurele medalii de aur.

405 afișări
Imaginea articolului O medalie de aur, două de argint şi trei de bronz pentru canotorii români la regata de la Lucerna

O medalie de aur, două de argint şi trei de bronz pentru canotorii români la regata de la Lucerna

Dintre cei peste 600 de sportivi aliniaţi la startul competiţie, din 39 de ţări, au făcut parte şi 52 de canotori români, care au câştigat o medalie de aur, două de argint şi 3 de bronz, fiind calificaţi în 8 finale, din cele 10 echipaje înscrise la startul regatei.

Medalia de aur pentru România la Regata Lucerna a fost câştigată de Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, în proba de dublu vâsle feminin.

Medaliile de argint le-au revenit pe rând echipajului de dublu rame feminin (W2-) format din Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu şi echipei de patru rame feminin (W4-), cu Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş.

Prima din cele trei medalii de bronz a fost câştigată în proba de patru rame masculin (M4-) de echipajul compus din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci.

Tot bronz a obţinut şi echipajul de patru vâsle masculin (M4x), compus din Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin- Marian Enache, precum şi echipajul de 8+1 feminin (W8+), compus din Gianina Beleagă, Ioana-Mădălina Moroşan, Adriana Ailincăi, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria-Ştefania Petreanu.

Echipajul de 8+1 masculin (M8+), compus din Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Macovei, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu, a încheiat pe locul 4 cursa din Finala A.

Locul 5 l-a obţinut echipajul de patru vâsle feminin (W4x), compus din Emanuela Ciotau, Cristina Drugă, Ionela Cozmiuc şi Patricia Cireş.

În Finala B a probei de dublu rame masculin (M2-), Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au încheiat cursa pe locul 1, ei ocupând astfel poziţia 7 în clasamentul general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici