Obama, Kobe Bryant, Steve Nash şi Navratilova printre cei care îl susţin pe Jason Collins, baschetbalistul care a recunoscut că e homosexual

Preşedintele SUA, Barack Obama, soţia sa Michelle, baschetbaliştii Kobe Bryant şi Steve Nash, dar şi fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova se numără printre personalităţile care îl susţin pe baschetbalistul Jason Collins, care a recunoscut că este homosexual.

175 afișări
Imaginea articolului Obama, Kobe Bryant, Steve Nash şi Navratilova printre cei care îl susţin pe Jason Collins, baschetbalistul care a recunoscut că e homosexual

Jason Collins (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama l-a sunat, luni, pe Collins pentru a-l felicita pentru curajul de care a dat dovadă după ce şi-a recunoscut orientarea sexuală. "Preşedintele l-a sunat pe Jason Collins pentru a-şi exprima suportul, deoarece a fost impresionat de curajul său", a anunţat un reprezentant de la Casa Albă, care a dorit să rămână anonim.

Obama este un mare fan al baschetului, iar anul trecut a anunţat că este în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

La rândul său, Michelle Obama a scris pe contul său de Twitter, @FLOTUS: "Foarte mândră de tine, Jason Collins! Acesta este un mare pas înainte pentru ţara noastră. Suntem alături de tine".

Jucătorul echipei Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, a postat şi el un mesaj de susţinere pentru Collins pe contul său de Twitter. "Mândru de @ jasoncollins34. Nu te lăsa afectat de ignoranţa altora# # suport, curaj", completat de coechipierul său Steve Nash: "A venit timpul. Respect maxim".

Collins a mai primit un mesaj de susţinere şi din partea fostului baschetbalist englez John Amaechi, care a evoluat timp de cinci sezoane în NBA şi care în 2007 a devenit primul jucător retras din campionatul nord-american care a recunoscut că este homosexual.

Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, care a recunoscut de peste 30 de ani că este lesbiană, l-a lăudat şi ea pe Collins. "Felicitări Jason Collins, eşti un bărbat curajos. 1981 a fost anul pentru mine, 2013 a fost anul pentru tine. Nu este uşor să recunoşti când eşti încă în activitate, deşi asta nu ar trebui să fie o problemă. De ce sunt atât de mulţi sportivi care nu recunosc asta înaintea retragerii?", a postat Navratilova pe aceeaşi reţea de socializare, completată de regizorul Spike Lee: "Jason Collins a făcut ceva magnific, a fost el însuşi".

Baschetbalistul Jason Collins a devenit primul sportiv în activitate la un sport de echipă major din SUA care a dezvăluit că este homosexual, într-un articol publicat, luni, de Sports Illustrated.

Collins, în vârstă de 34 de ani, a evoluat 12 sezoane în NBA, la şase echipe diferite. El a jucat în acest sezon la Bolton Celtics şi Washington Wizards. Finalist cu New Jersey Nets în 2002 şi 2003, el este în prezent liber de contract.

Sporturile de echipă majore în SUA sunt baschetul (NBA), fotbalul american (NFL), baseball-ul (MLB) şi hocheiul pe gheaţă (NHL).

"Sunt un pivot din NBA de 34 de ani. Sunt afroamerican şi sunt homosexual", începe articolul din Sports Illustrated. "Nu îmi doream să devin primul sportiv la un sport major din SUA care recunoaşte că este homosexual. Dar acum că am făcut acest lucru, putem începe discuţia", spune Collins, adresându-se reporterului care îl intervieva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici