Obiectivul halterofililor la CM de juniori este de una-două medalii

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că obiectivul sportivilor români care vor participa la Campionatele Mondiale de juniori de la Bucureşti este acela de a obţine una sau două medalii.

17 afișări
Imaginea articolului Obiectivul halterofililor la CM de juniori este de una-două medalii

Obiectivul halterofililor la CM de juniori este de una-două medalii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Este un început şi sper să mai aducem competiţii de acest nivel la Bucureşti. La această ediţie vor participa aproximativ 600 de oameni, membri ai Comitetului Internaţional Olimpic, precum şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Haltere. Speranţele noastre sunt puse în special în Roxana Cocoş şi Răzvan Martin", a completat Vlad.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a anunţat că la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de haltere rezervate juniorilor, care vor debuta, luni, la Sala Polivalentă, vor participa peste 300 de sportivi din mai mult de 60 de ţări.

"Pentru a doua oară în acest an ora exactă în haltere la nivel mondial se dă la Bucureşti. România va fi reprezentată la competiţia, la care vor participa peste 300 de sportivi din peste 60 de ţări, de 15 halterofili, şapte la feminin şi opt la masculin. Ne-am dori să obţinem cât mai multe medalii pentru a demonstra că halterofilii români au valoare. Pentru organizarea acestei competiţii la Bucureşti, MTS a alocat suma de 650.000 de lei", a spus Ridzi.

Monica Iacob-Ridzi a precizat că a discutat cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării pentru a demara construirea, în cadrul Complexului Sportiv Naţional "Lia Manoliu", a unei săli polivalente de 1.000 de locuri, destinată organizării de competiţii la haltere, box, judo şi lupte. "Vom face toate demersurile pentru a avea o sală polivalentă pentru că halterele, boxul şi luptele au probleme atunci când vor să organizeze competiţii. Am discutat deja cu cei de la Minsterul Dezvoltării şi ne-am propus să construim o sală de 1.000 de locuri în cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu", a adăugat Ridzi.

Cea de-a 35-a ediţie a Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori şi cea de-a 15-a pentru junioare se va disputa, la Sala Polivalentă "Ioan Kunst Ghermănescu", în perioada 12-21 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici