Oficial: Hagi nu mai este antrenor la Galatasaray

Clubul Galatasaray Istanbul a anunţat, pe site-ul oficial, că începând de vineri a încetat colaborarea cu tehnicianul Gheorghe Hagi, de comun acord cu antrenorul român.

137 afișări
Imaginea articolului Oficial: Hagi nu mai este antrenor la Galatasaray

Oficial: Hagi nu mai este antrenor la Galatasaray (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Începând din data de 25 martie 2011, am decis să încetăm colaborarea cu directorul tehnic Gheorghe Hagi, antrenorul Bogdan Vintilă şi preparatorul fizic Giovanni Melchiorre, după ce am avut o discuţie cu aceştia şi am ajuns la o înţelegere. Îi mulţumim pentru eforturile depuse lui Gheorghe Hagi, care şi-a scris cu mândrie numele în paginile cele mai importante ale istoriei clubului Galatasaray şi este iubit de toţi cei care ţin cu echipa galben-roşie şi de club", se arată într-un comunicat al grupării din Istanbul.

Discuţia dintre Hagi şi conducerea clubului turc a avut loc vineri, după antrenamentul de la ora 10.30, această şedinţă de pregătire fiind condusă de român.

Postul Lig TV anunţase, joi seară, că Galatasaray a ajuns la un acord cu antrenorul Hagi privind rezilierea contractului, în prezenţa unui notar, şi că la meciul din etapa următoare, cu Antalyaspor, echipa va fi condusă de secundul Tugay Kerimoglu.

Tot postul Lig TV, preluat de întreaga mass-media din Turcia, a susţinut, marţi seară, că oficialii grupării din Istanbul au decis într-o şedinţă a Consiliului de Conducere să renunţe la colaborarea cu Hagi. În aceeaşi zi, preşedintele clubului Galatasaray, Adnan Polat, a negat această informaţie, spunând că subiectul antrenorului nu a fost discutat în Consiliul de Conducere.

Gheorghe Hagi a fost numit antrenor la Galatasaray la 21 octombrie 2010, când l-a înlocuit pe olandezul Frank Rijkaard. Fostul internaţional român a preluat pe echipa de pe locul 9, când aceasta avea 12 puncte, după disputarea a opt etape.

În cele cinci luni de contract cu fosta câştigătoare a Cupei UEFA, Galata a disputat, sub conducerea lui Hagi, 18 partide în campionat, dintre care a câştigat şase, a remizat trei şi a pierdut nouă, golaverajul fiind 17 goluri marcate şi 22 primite. În Cupa Turciei, cu Hagi pe bancă, Galatasaray a fost eliminată în sferturile de finală ale competiţiei de Gaziantepspor, cu scorul general de 3-2.

Primul meci al lui Hagi pe banca tehnică a Galatei, în cel de-al doilea mandat al său la echipa turcă, a fost în deplasare, cu Fenerbahce,partidă încheiată la egalitate, scor 0-0, la 24 octombrie. Ultimul meci a fost în faţa aceleiaşi formaţii, scor 1-2, pe Turk Telekom Arena, la 19 martie.

După disputarea a 26 de etape, Galatasaray ocupă locul 11 cu 33 de puncte, la 27 de puncte de liderul Fenerbahce, la 13 puncte de ocupanta ultimului loc calificant în Liga Europa, Gaziantepspor şi la 12 puncte de primul loc retrogradabil.

Hagi a mai pregătit în carieră echipa naţională a României (2001), Bursaspor (2003), Galatasaray Istanbul (2004-2005), FC Timişoara (2006), Steaua (2007).

Ca antrenor la Galatasaray, Hagi a reuşit să câştige o Cupă a Turciei, în sezonul 2004/2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici