Oficial: România nu va fi inclusă în Turneul celor Şase Naţiuni la rugby

Oficialii Turneului celor 6 Naţiuni la rugby au anunţat că România şi Georgia nu au şanse să se alăture competiţiei, potrivit Federaţiei Române de Rugby (FRR).

1103 afișări
Imaginea articolului Oficial: România nu va fi inclusă în Turneul celor Şase Naţiuni la rugby

Oficial: România nu va fi inclusă în Turneul celor Şase Naţiuni la rugby (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

Directorul executiv al Turneului celor 6 Naţiuni, John Feehan, a declarat, pentru publicaţia “The Independent”, că niciuna dintre ţările participante în turneu nu poate fi exclusă şi că includerea altor naţionale ar afecta structura competiţiei. “Este un subiect care a luat amploare după Cupa Mondială, dar nu avem de gând să schimbăm formatul competiţiei prea curând. Este vorba despre cel mai mare turneu anual de rugby, de cel mai profitabil, cel mai bine văzut şi cu audienţele cele mai mari. De ce am vrea să schimbăm asta?", a precizat John Feehan.

Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, a declarat pentru site-ul oficial al FRR că includerea României şi Georgiei în Turneul celor 6 Naţiuni este sprijinită de mulţi oficiali din lumea rugbyului. El şi-a manifestat încrederea că va fi găsită o formulă pentru a intregra alte echipe în această competiţie de anvergură.

Echipa naţională de rubgy, antrenată de Lynn Howells, a participat la Cupa Mondială de Rugby din 2015, dar nu a depăşit faza grupelor, din care au mai făcut parte Irlanda, Franţa, Italia şi Canada. România a înregistrat o victorie (17–15 împotriva Canadei) şi a acumulat 4 puncte, în cadrul competiţiei din Anglia.

România debutează în Rugby Europe Championship, pe 6 februarie, la Cluj, împotriva Portugaliei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici