Oficialii Red Bull au prezentat monopostul RB5

Echipa de Formula 1 Red Bull a prezentat, luni, la Jerez de la Frontera (Spania), monopostul RB5, cu care pilotul german Sebastien Vettel speră să câştige curse în sezonul 2009.

13 afișări
Imaginea articolului Oficialii Red Bull au prezentat monopostul RB5

Oficialii Red Bull au prezentat monopostul RB5 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Obiectivul este să câştigăm. Cred că noile reguli ar putea să permită unei echipe precum a noastră să reducă distanţa faţă de Ferrari sau McLaren", a spus Vettel, care a câştigat anul trecut o cursă pentru Toro Rosso, a doua echipă a omului afaceri austriac Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull.

Vettel în înlocuieşte la Red Bull Racing pe scoţianul David Coulthard, retras din activitate, şi va fi coechipier anul acesta cu australianul Mark Webber.

Culorile RB5 sunt asemănătoare cu cele ale maşinii de anul trecut, albastru, roşu şi galben, dar designul monopostului este vizibil diferit de cel al lui RB4, fiind realizat de Adrian Newey potrivit noilor reguli FIA pentru sezonul 2009: o aripă frontală mai mare şi un eleron spate mai îngust şi mai înalt.

"Este o maşină foarte fiabilă, cu o bună stabilitate", a declarat Christian Horner, managerul echipei.

Anul trecut, Red Bull Racing a încheiat Campionatul Mondial de Formula 1 pe locul şapte în clasamentul constructorilor. Până în prezent, această echipă a disputat 72 de Grand Prix-uri, dar nu a câştigat niciunul.

Red Bull, Renault, McLaren-Mercedes, Williams şi Toro Rosso participă, în această săptămână, la mai multe sesiuni de teste pe circuitul de la Jerez.

Ediţia 2009 a Campionatului Mondial de Formula 1 va începe la 29 martie, la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici