Oficialii Turneului celor Şase Naţiuni la rugby exclud orice participare a Georgiei sau României

Oficialii Turneului celor Şase Naţiuni la rugby au anunţat, miercuri, că ţări precum Georgia sau România nu se pot alătura într-un viitor apropiat prestigioasei competiţii, pentru că nu există locuri libere, potrivit Daily Mail.

352 afișări
Imaginea articolului Oficialii Turneului celor Şase Naţiuni la rugby exclud orice participare a Georgiei sau României

Oficialii Turneului celor Şase Naţiuni la rugby exclud orice participare a Georgiei sau României (Imagine: Toni Salabasev/ Arhiva Mediafax Foto)

Într-un interviu, directorul executiv al Turneului celor 6 Naţiuni, John Feehan a spus că, în acest moment, în Turneu participă cele mai puternice şase ţări din Europa şi că este exclusă ideea unui baraj de promovare/retrogradare.

„Este o competiţie închisă, patronată şi controlată de cele şase federaţii care fac parte din ea. Nu există locuri libere. În acest moment, avem cele mai puternice şase echipe din Europa şi aşa va rămâne. Dacă suntem deschişi oricărui scenariu? Nu, însă este nevoie de timp pentru a vedea un argument convingător: 10 sau 15 ani. Trebuie să ne facem o idee foarte clară despre ceea ce este corect pentru cele şase naţiuni. Trebuie ca toate să cadă de acord asupra a ceea ce doresc. În acest moment, admiterea altor echipe este prematură. Scopul celor de la World Rugby este să ajute la dezvoltarea jocului de rugby, al nostru este să gestionăm cât mai bine Turneul”, a declarat John Feehan pentru Daily Mail.

Oficialii turneului au respins astfel ideea introducerii unui baraj de promovare/ retrogradare în care să se înfrunte ultima clasată din Turneul Celor Şase Naţiuni şi câştigătoarea Rugby Europe Championship, competiţie la care participă şi România.

Preşedintele Rugby Europe, Octavian Morariu, a militat pentru ideea acestui baraj, criticând atitudinea celor ce guvernează Turneul celor Şase Naţiuni. „Six Nations ar putea susţine mai mult rugby-ul european, însă nu o fac. A rămâne într-un club de old-boys bogaţi nu reprezintă un răspuns. Este un răspuns foarte arogant. Să spui ‘noi suntem bogaţi, vă mulţumim foarte mult, dar nu avem nevoie de voi’ nu este compatibil cu valorile sportului nostru”, a declarat Morariu.

Mai mult, potrivit site-ului Federaţiei Române de Rugby, la întâlnirea Rugby Europe ce va avea loc la Paris pe 9 martie, reprezentanţii acestui for vor face demersuri oficiale pentru a cere schimbarea formatului de joc al Turneului celor Şase Naţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici