Olanda învinge Germania în meciul pentru locul 5 la mondialul de handbal feminin

Olanda a încheiat Campionatul Mondial de handbal feminin IHF 2023 cu a opta victorie în nouă meciuri, asigurându-şi duminică locul cinci în clasamentul final, cu o victorie clară, 30-25 (16-7), în faţa Germaniei. Locul 7 a revenit handbalistelor din Muntenegru.

204 afișări
Imaginea articolului Olanda învinge Germania în meciul pentru locul 5 la mondialul de handbal feminin

Olanda învinge Germania în meciul pentru locul 5 la mondialul de handbal feminin

Germania vs Olanda 25:30 (7:16)

La fel ca şi în meciul din sferturile de finală împotriva Suediei, când a avut nevoie de 14 minute şi şapte secunde pentru a înscrie primul gol, Germania s-a chinuit foarte mult în debutul meciului pentru locurile 5 şi 6cu Olanda. Olandezele au deschis repede scorul şi au reuşit un parţial de 5:0, cu care au pus stăpânire pe joc.

În momentul în care Alina Grijseels a marcat primul gol al Germaniei, după 12 minute şi 37 de secunde scurse din meci, echipa olandeză era deja în control total. Cu o eficienţă de doar 27% la aruncările din acţiune, Germania a avut puţine şanse să întoarcă rezultatul, în condiţiile în care a continuat să greşească.

Extrema dreaptă Angela Malestein, cea mai bună marcatoare a Olandei în competiţie, a strălucit din nou, cu patru goluri în primele 24 de minute, în timp ce portarul Yara Ten Holte a încheiat o apariţie cu adevărat impresionantă la această ediţie a Campionatului Mondial 2023, cu o nouă prestaţie remarcabilă, apărând nouă din primele 13 aruncări, pentru o eficienţă de 69%.

Pe fondul acestor performanţe, Olanda a avut un avans de nouă goluri la finalul primei reprize, 16-7, care s-a dovedit în cele din urmă a fi irecuperabil, echipa lui Per Johansson trăgând din toate puterile pe finalul Campionatului Mondial Feminin IHF 2023, pentru a încheia competiţia pe plus, cu două victorii la rând.

Germania nu a putut face nimic pentru a evita o nouă înfrângere, în ciuda faptului că echipa olandeză a avut doar 14 jucătoare pe foaie, dintre care trei portari. Cu Ten Holte - Jucătoarea meciului - strălucind între buturi, care a terminat meciul cu 18 parade pentru o eficienţă de 46%, Olanda a câştigat clar cu 30-25, în timp ce Germania nu a reuşit să facă nimic în atac, după un început ineficient.

Cu această victorie, Olanda şi-a asigurat pentru a cincea oară un loc în top 5 în istoria Campionatului Mondial feminin IHF, terminând competiţia cu cu opt victorii şi o singură înfrângere - cea cu Norvegia din sferturile de finală - care a deraiat tentativa de a obţine o medalie. Formaţia olandeză a revenit în top 5 pentru prima dată de la câştigarea trofeului în 2019.

În ciuda faptului că a pierdut trei din ultimele patru meciuri, Germania a încheiat pe locul şase, cea mai bună clasare a sa de la participarea din Franţa 2007, când şi-a asigurat medalia de bronz.

În meciul pentru locurile 7-8, Muntenegru a învins Cehia cu 28-24 (14-10). Finala mică se joacă de la ora 17, între Suedia şi Danemarca, în timp ce finala mare se va disputa de la ora 20.00, avându-le protagoniste pe Norvegia şi Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici