Olandezii îi fac concurenţă lui Paul, lansând o altă caracatiţă prezicătoare, Pauline

Moda caracatiţelor prezicătoare tinde să ia amploare, iar olandezii de la acvariul din Haga încearcă să-l concureze pe Paul cu Pauline, după ce octopodul din Oberhausen a devenit celebru pronosticând exact deznodământul tuturor meciurilor Germaniei de la CM.

21 afișări
Imaginea articolului Olandezii îi fac concurenţă lui Paul, lansând o altă caracatiţă prezicătoare, Pauline

Olandezii îi fac concurenţă lui Paul (Foto), lansând o altă caracatiţă prezicătoare, Pauline (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, Pauline, o caracatiţă femelă de la acvariul din Haga, a fost supusă unui ritual asemănător celui practicat în cazul lui Paul şi a prezis, joi, că Olanda va deveni campioană mondială, în timp ce octopodul din Germania a pronosticat, vineri, victoria Spaniei în finala competiţiei din Africa de Sud.

"Pauline a ales Olanda", a declarat pentru AFP, Maaike Schroeder, purtătorul de cuvânt al centrului marin Sea Life din Scheveningen, un cartier al oraşului Haga.

Acesta este primul pronostic al caracatiţei în vârstă de patru ani, aflată în acvariul olandez de doi ani.

Paul, caracatiţa care a reuşit până în prezent să facă pronosticuri fără greşeală la Cupa Mondială, a prezis, vineri, că Spania va câştiga finala competiţiei din Africa de Sud, duminică, în faţa Olandei. Cu o oră înainte, Paul alesese câştigătoarea finalei mici: Germania în faţa Uruguayului.

Conform ritualului bine stabilit, două recipiente transparente, care conţin mâncare şi care au fost "ornate" cu steagurile Olandei şi Spaniei, au fost cufundate în acvariul caracatiţei, iar aceasta a ales câştigătoarea Spania deschizând capacul cutiei şi luând mâncarea din ea.

Finala Cupei Mondiale, dintre Olanda şi Spania, are loc, duminică, de la ora 21.30, la Johannesburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici