Olandezul Eric Braamhaar va arbitra partida Liverpool-Unirea Urziceni

Arbitrul olandez Eric Braamhaar va arbitra partida dintre echipa engleză Liverpool şi formaţia Unirea Urziceni, din prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, informează site-ul oficial al UEFA.

20 afișări
Imaginea articolului Olandezul Eric Braamhaar va arbitra partida Liverpool-Unirea Urziceni

Olandezul Eric Braamhaar va arbitra partida Liverpool-Unirea Urziceni (Imagine: Geroge Filip/Mediafax Foto)

Eric Braamhaar a oficiat şi la prima victorie a ialomiţenilor în Liga Campionilor, în compania grupării Glasgow Rangers, scor 4-1.

Eric Braamhaar a mai arbitrat meciul pe care Steaua l-a disputat în grupele Ligii Campionilor, în compania echipei Bayern Munchen, în deplasare, scor 3-0 în favoarea germanilor. El a fost la centru şi în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, ediţia 2005/2006, la meciul Steaua - Rosenborg, scor 1-1.

Arbitrul olandez a fost acuzat, în martie 2007, că s-a bucurat la ultimul gol al echipei Ajax Amsterdam în derbiul cu PSV Eindhoven, scor 5-1. El a declarat că era fericit pentru faptul că legea avantajului aplicată la acea fază s-a concretizat pe tabelă. "Nu am strigat de bucurie pentru Ajax. Nu m-am bucurat pentru gol, ci pentru o decizie corectă de arbitraj. Am lăsat legea avantajului după un fault asupra unui atacant de la Ajax, este frumos să vezi cum o decizie se concretizează pentru echipa dezavantajată la prima vedere. De-asta m-am bucurat, a fost un moment frumos", a explicat Braamhaar.

Tot Braamhaam a întrerupt, pentru 20 de minute, meciul dintre Fortuna Sittard şi NEC Nijmegen, în octombrie 2001, deoarece spectatorii scandau obscenităţi la adresa soţiei sale. Arbitrul a aşteptat ca suporterii să-şi ceară scuze pentru a dicta continuarea partidei.

Eric Braamhaar va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Wilco Lobbert şi Rob van de Ven, iar asistenţi suplimentari vor fi Pol van Boekel şi Ed Janssen. Arbitru de rezervă la acest meci va fi olandezul Tom van Sichem.

Delegat UEFA a fost desemnat suedezul Khennet Tallinger, iar observator pentru arbitri va fi norvegianul Jon Skjervold.

Meciul Liverpool - Unirea Urziceni se va disputa, joi, de la ora 22.05, şi va fi transmis de Pro TV.

Returul va avea loc la 25 februarie, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici